ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Σκληρά θα είναι τα μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο- Φήμες ότι ξεχνούμε και το «κέρφιου» στις 23:00 που αλλάζει ώρα

ΚΥΠΡΟΣ: Σκληρά θα είναι τα μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο- Φήμες ότι ξεχνούμε και το «κέρφιου» στις 23:00 που αλλάζει ώρα

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι το διάγγελμα του Νίκου Αναστασιάδη (20:30) και τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη συνέχεια ο Υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες βδομάδες και οι θάνατοι που καταγράφηκαν δεν αφήνουν περιθώρια από τη λήψη νέων σκληρών μέτρων, με το πρόβλημα να εστιάζεται σε Λεμεσό και Πάφο.

Σε αυτές τις δύο πόλεις θα επικεντρωθούν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως Λεμεσός και Πάφος μπαίνουν σε τοπικό lockdown.

Συγκεκριμένα, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου αναμένεται να κλείσουν χώροι εστίασης/ψυχαγωγίας ενώ πιθανό είναι το σενάριο να μπει «λουκέτο» και σε σχολεία (ίσως πλην της Γ’ Λυκείου) τα οποία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Καταστήματα, κουρεία και άλλες επιχειρήσεις όπως περίπτερα, αρτοποιεία θα παραμείνουν ανοικτά όπως (αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή) και τα εμπορικά κέντρα.

Εννοείται πως αφού Λεμεσός και Πάφος μπαίνουν σε τοπικό lockdown θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις δύο πόλεις πλην εργαζομένων που θα λάβουν ειδική άδεια.

Ερωτηματικό υπάρχει ακόμα με τις εκκλησίες με τις πιθανότητες να «κλείσουν» (λειτουργίες χωρίς την παρουσία πιστών) να είναι μοιρασμένες.

Υπόλοιπη Κύπρος

Από τις ανακοινώσεις της Τετάρτης 11/11 δεν θα εξαιρεθούν Λευκωσία, Λάρνακα και επ. Αμμοχώστου αφού αναμένεται να ληφθούν και εκεί μέτρα.

Αυτά θα αφορούν αρχικά τις διάφορες εκδηλώσεις (γάμους-βαφτίσεις) όπου θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των ατόμων που θα παρευρίσκονται, ενώ το ίδιο μέτρο πιθανόν να ισχύσει και για τους χώρους εστίασης ανάλογα με τα τετραγωνικά τους μέτρα.

Απαγόρευση διακίνησης τα βράδια

Ένα από τα μέτρα που θα διατηρηθεί είναι η απαγόρευση διακίνησης τα βράδια (μετά τις 23:00) ανά το παγκύπριο. Μάλιστα υπάρχει στο τραπέζι εισήγηση το 23:00 να γίνει 21:00 ιδιαιτέρως για Λεμεσό και Πάφο χωρίς να αποκλείεται να ισχύσει ακόμα και για όλο το νησί.

Όλα τα πιο πάνω αναμένεται να κλειδώσουν ή και να ανατραπούν καθώς στις 19:45 θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και ενδεχομένως να υπάρξουν τροποποιήσεις ή και προσθήκες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top