ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Ξεκινούν τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού - Ανακοίνωση με τα σημεία

ΠΑΦΟΣ: Ξεκινούν τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού - Ανακοίνωση με τα σημεία

Ξεκινούν το Σάββατο τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον κορωνοϊό στην Χλώρακα, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρόεδρου του Κ.Σ. Χλώρακας Νικόλα Λιασίδη.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Λιασίδης σημειώνει πως το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την εταιρεία Mediwell Home Healthcare Services θα προσφέρει εντελώς δωρεάν με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) , για όλο τον πληθυσμό της Χλώρακας. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, τα rapid test θα διενεργηθούν Σάββατο και Κυριακή 09.00 - 14.00 στην πλατεία της Εκκλησίας Παναγίας Χρυσοαιματούσης και κάλεσε το κοινό να δώσουν μαζικά το παρών του, αφιερώνοντας πέντε λεπτά από τον χρόνο του.

Επιπρόσθετα ο κ. Λιασίδης στην ανακοίνωση του χαρακτηρίζει αναγκαία πλέον την επαναξιολόγηση των μέτρων για την Επαρχία Πάφου μετά και τα τελευταία αποτελέσματα των τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού. Επισημαίνει πως για τρεις συνεχόμενες ημέρες η Πάφος έχει τα χαμηλότερα ποσοστά απ΄όλες τις επαρχίες παγκύπρια. Επισημαίνει πως τα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν πριν της 12 Νοεμβρίου είχαν επιφέρει σταθεροποίηση και μείωση των κρουσμάτων στην Πάφο. 

Η αποφυγή της δημιουργίας κοινωνικών παντοπωλείων εντός Δεκεμβρίου και η ανάγκη ανάσχεσης της αύξησης της ανεργίας λόγω του lockdown αποτελούν σοβαρούς λόγους για αλλαγή των μέτρων ,συμπληρώνει.

Συγκεκριμένα, σημειώνει, πρέπει να εξετασθούν από τους ειδικούς τα εξής νέα μέτρα: Αλλαγές για την Επαρχία Πάφου που θα τηρούνται με αυστηρότητα μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου που θα γίνει ξανά η αναγκαία επαναξιολόγηση. 

Να ανοίξουν τα Λύκεια μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου ή να ανοίξουν μόνο για την 3η Λυκείου. Να ανοίξουν οι ακαδημίες για παιδιά κάτω των 18 ετών με μέγιστο αριθμό μαθητών τους 8 ανά τμήμα μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. 

Το κλείσιμο των σχολείων και των Ακαδημιών στις 18 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου για τις γιορτές θα επιφέρει ύφεση σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα επιβαρυνθεί. Η αντιμετώπιση ανά σχολείο σε περίπτωση κρουσμάτων μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου είναι καλύτερη για να μείνει χώρος για ένα μίνι κλείσιμο τις μέρες των γιορτών παρά να συμπληρωθούν μαθήματα τις αργίες όπως σχεδιάζεται.

Επίσης, σε σχέση με τις επιχειρήσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, να ανοίξει η εστίαση μέχρι τις 21.00 με ελεγχόμενο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι και να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.30 μέχρι τις 5.00 αντί 20.00 μέχρι τις 5.00. 

Να ανοίξουν μικροεπιχειρήσεις που μπορούν να εξυπηρετούν ένα- ένα πελάτη εντός του χώρου τους (αισθητικοί, κομμωτήρια) και επιχειρήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με εξυπηρέτηση στο ταμείο ανά πελάτη με αυστηρά μέτρα (καταστήματα τυχερών παιγνίων).

Οι εργαζόμενοι στις πιο πάνω επιχειρήσεις να υποχρεούνται να υποβάλλονται σε rapid test ανα βδομάδα και να γίνεται αποδεκτό σαν τεστ για να εργάζονται. Αν υπάρχουν θετικά κρούσματα να υποβάλλονται και σε μοριακό τεστ και να ακολουθείται το πρωτόκολλο για τις επιχειρήσεις. 

Σε σχέση με τις ευπαθείς ομάδες ο κ. Λιασίδης αναφέρει πως άτομα άνω των 65 χρονών να δικαιούνται μία μετακίνηση ημερησίως μόνο για λόγους πρώτης ανάγκης όπως επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο και σουπερμάρκετ με τη χρήση ειδικού εντύπου. 

Επισημαίνει τέλος πως πάνω από όλα είναι η υγεία και οι ανθρώπινες ζωές αλλά η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας με όσο γίνεται λιγότερες συνέπειες είναι το θεμιτό και η πραγματική νίκη απέναντι στον αόρατο εχθρό καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top