ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΛΙΝ: Είναι ανάγκη να υπάρξουν νέες ιδέες στο Κυπριακό- Θέλου δίκαιη και βιώσιμη λύση λένε οι Τούρκοι

ΚΑΛΙΝ: Είναι ανάγκη να υπάρξουν νέες ιδέες στο Κυπριακό- Θέλου δίκαιη και βιώσιμη λύση λένε οι Τούρκοι

Για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο είναι ανάγκη να υπάρξουν νέες ιδέες, φέρεται να δήλωσε στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ενώ είπε ακόμη πως η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με Ελλάδα.


Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, ο Ιμπραχίμ Καλίν κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες με την επί κεφαλής Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής του Σάρλ Μισέλ, Μαριάν Βαν Ντεν Χόϋβελ και αργότερα με τον επί κεφαλής του επιτελείου της Ούρσουλα Φον Ντελ Λάιεν, καθώς  και τη γενική γραμματέα της Υπηρεσίας Εξωτερικών Σχέσεων Χέλγκα Σμίτ συζήτησε θέματα αν. Μεσογείου, Συρίας, Λιβύης και Καραμπάχ.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν επανέλαβε το αίτημα της Τουρκίας να γίνουν συγκεκριμένα βήματα σχετικά με ζητήματα όπως η επικαιροποίησης της Συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας - ΕΕ, της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, της απελευθέρωσης της βίζας για Τούρκους πολίτες, και τον πολιτικό διάλογο. Για το Κυπριακό είπε ότι για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι ανάγκη να υπάρξουν νέες ιδέες, ενώ για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αρχίσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα.Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική προσέγγιση της για τη προστασία της ειρήνης και σταθερότητας.

Για τα ευρωτουρκικά ανέφερε ότι η στρατηγική σημασία των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ αυξάνεται και υπάρχει ανάγκη να γίνουν νέα και συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη ώστε να αποκτήσει η σχέση Τουρκίας - ΕΕ νέα δυναμική και να ενισχυθεί η συνεργασία. Σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Καλίν η ΕΕ θα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με περιφερειακά θέματα και  ότι ο διάλογος και η συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών, σχετικά με την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων.

Όπως μεταδίδει το Αναντολού ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας είπε ότι η Τουρκία αποδίδει στρατηγική προτεραιότητα στην ένταξη της στην ΕΕ και οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να παραμερίσουν όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές προκαταλήψεις τους και να προσεγγίσουν την σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ, με στρατηγική αντίληψη. Υποστήριξε ότι οι διμερείς διαμάχες δεν θα πρέπει να καταστήσουν αιχμάλωτη τη σχέση Τουρκίας - ΕΕ.
 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top