Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Επικρίσεις κατά του Υπ. Υγείας/ΟΚΥπΥ για μη επέκταση του Γ.Ν.Αμμοχώστου, από δημάρχους και κοινοτάρχες της περιοχής

30.11.2020
14:07
Κοινωνία

Για εμπαιγμό εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά την ανέγερση δύο ορόφων στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, κάνουν λόγο Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Το θέμα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου συζητήθηκε το πρωί σε συνάντηση που είχαν στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Σωτήρας και Δερύνειας και οι Κοινοτάρχες Φρενάρους, Αυγόρου και Αχερίτου – Βρυσούλλων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης είπε πως «στις 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό να μας διαβεβαιώνει πως μέχρι τον Ιανουάριο θα ήταν τελειωμένοι οι δύο όροφοι του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, με χωρητικότητα 25 κλινών οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον ντόπιο πληθυσμό».
 
Πρόσθεσε ότι «αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως θα πρέπει η πολιτεία να φροντίσει το Νοσοκομείο Αμμοχώστου να λειτουργεί κανονικά, επιπλέον της ιδιότητας του ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με covid-19. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πάρα πολλά, υπάρχει κωλυσιεργία και μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο μήνες από την υπόσχεση που μας δόθηκε, δεν έχουν καν ξεκινήσει οι μελέτες για να κλείσουν οι δύο όροφοι».
 
Ο κ. Πυρίλλης σημείωσε πως η αντιμετώπιση αυτή «αποτελεί εμπαιγμό, δεν ξέρουμε ποιοι ευθύνονται και ποιοι όχι, ωστόσο είναι κάτι που το Υπουργείο Υγείας έπρεπε άμεσα να επιληφθεί και να δοθούν λύσεις. Γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες πολιτικές ευθύνες ανήκουν στον Υπουργό Υγείας, όμως εγώ θα ρίξω το βάρος και στην διεύθυνση του ΟΚΥπΥ που φαίνεται να κωλυσιεργεί επίτηδες γι’αυτό και δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα που τους έκανα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες».
 
Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κάλεσε όλους «να δώσουν σαφείς εξηγήσεις για την ανικανότητα που επέδειξαν, διαφορετικά ας υποβάλουν τις παραιτήσεις τους εάν δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Θα αναμένουμε ακόμα μία εβδομάδα για να δούμε τι ενέργειες θα γίνουν» είπε και σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει συστράτευση για να επιτευχθεί ο στόχος και να τηρηθούν οι ημερομηνίες λειτουργίας των δύο ορόφων του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.  
 
Εξήγησε ακόμα ότι «εμείς θέλουμε το Νοσοκομείο Αμμοχώστου να λειτουργήσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και για τους ασθενείς της ελεύθερης επαρχίας. Ας βάλουν εργολάβους να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, δεν είναι δύσκολο και μπορούν να το πετύχουν» είπε χαρακτηριστικά.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Θεόδωρος Πυρίλλης είπε πως « σίγουρα υπάρχουν οι ευθύνες και ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ωστόσο, σήμερα δύο μήνες μετά τη σύσκεψη του Οκτωβρίου, δεν έχουμε πετύχει ακόμα να αρχίσουν οι μελέτες για την συμπλήρωση των δύο ορόφων».
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «ανεξαρτήτως τι έχουν κάνει και τι δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα, το χρονοδιάγραμμα του Ιανουαρίου θα πρέπει να τηρηθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις» από τον κόσμο.
 
Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου εξέφρασε «ευχαριστίες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου το οποίο περιθάλπει ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτά τα άτομα έχουν εξαντληθεί, βρίσκονται στα όρια τους και είναι λυπηρό νοσηλευτές από άλλες επαρχίες να ορίζονται για να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο περιοδικά για λίγες μέρες ο καθένας».
 
Όταν, συνέχισε οι συγκεκριμένοι νοσηλευτές κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα στους θαλάμους για ασθενείς με κορωνοϊό «τότε αντιδρούν, αρνούνται και έχουν την απαίτηση, να ασχολούνται με τον covid- 19 οι ντόπιοι νοσηλευτές και οι ίδιοι να στελεχώσουν το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και τα Εξωτερικά Ιατρεία. Είναι καιρός η συντεχνία των νοσηλευτών να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους συγκεκριμένους συναδέλφους τους, οι οποίοι είναι ηπερήρωες και κινδυνεύουν να μην δουν τις οικογένειες τους τα Χριστούγεννα».
 
Ταυτόχρονα κάλεσε όλους «να συμπαρασταθούμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους και δεν πρέπει όλοι να καρπούνται τον ηρωϊσμό τους. Ηρωες είναι οι νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και ας αποδείξουν και οι υπόλοιποι νοσηλευτές ότι μπορούν να γίνουν ήρωες»

Από ΚΥΠΕ