ΔΙΕΘΝΗ

Τζόνσον: Κρίσιμη η μείωση κοινωνικών επαφών ενόψει χριστουγεννιάτικης χαλάρωσης μέτρων

Τζόνσον: Κρίσιμη η μείωση κοινωνικών επαφών ενόψει χριστουγεννιάτικης χαλάρωσης μέτρων

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε την έκκλησή του προς τους πολίτες να θέσουν εαυτούς σε απομόνωση από σήμερα εάν σχεδιάζουν να συναντηθούν με συγγενείς τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιτρέψει τη συνάθροιση των μελών τριών νοικοκυριών σε ένα σπίτι για το πενθήμερο 23-27 Δεκεμβρίου, παρά τις προειδοποιήσεις επιστημόνων για περαιτέρω έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τζόνσον τονίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας οι πολίτες να περιορίσουν από σήμερα τις επαφές τους με άτομα με τα οποία δεν συγκατοικούν.

«Ο καθένας πρέπει να αναλάβει προσωπική ευθύνη για να αποφύγει τη μετάδοση του ιού στους αγαπημένους του αυτά τα Χριστούγεννα», έγραψε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Πολλά δημοσιεύματα στη Βρετανία αναφέρουν ότι τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων σε συνδυασμό με την άδεια για αυξημένες κοινωνικές επαφές τα Χριστούγεννα και δη σε κλειστούς χώρους δημιουργούν την προοπτική νέου lockdown στην Αγγλία ή τουλάχιστον στις περιοχές υψηλότερου ρίσκου.

Ήδη οι αποκεντρωμένες κυβερνήσεις Βόρειας Ιρλανδίας και Ουαλίας έχουν προαναγγείλει νέα lockdown από τις 26 και 28 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Η επικεφαλής του Βασιλικού Συνδέσμου Νοσηλευτικής ντέιμ Ντόνα Κινέρ προειδοποίησε ότι η χαλάρωση των περιορισμών τα Χριστούγεννα απειλεί με «τσουνάμι» νέων κρουσμάτων στην αρχή του νέου έτους.

Το 50% την πολιτών δηλώνουν σε δημοσκόπηση ότι σχεδιάζουν να συστήσουν τη λεγόμενη χριστουγεννιάτικη «φούσκα» με μέλη δύο ακόμα νοικοκυριών, έναντι ποσοστού 38% που λένε ότι θα μείνουν σπίτι με την οικογένεια/συγκάτοικους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top