ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μετάδοση κορωνοϊού από την Ευρώπη στη Βρετανία αναμένει ο Μπόρις Τζόνσον

Μετάδοση κορωνοϊού από την Ευρώπη στη Βρετανία αναμένει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως αναμένει αντίκτυπο στη Βρετανία από την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην ηπειρωτική Ευρώπη.


«Νομίζω ότι ένα πράγμα που αξίζει να τονιστεί είναι πως στην ήπειρο αυτή τη στιγμή μπορεί κανείς δυστυχώς να δει ότι υπάρχει ένα τρίτο κύμα υπό εξέλιξη», είπε ο κ. Τζόνσον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πρέστον.

«Και ο κόσμος σε τούτη τη χώρα δε θα πρέπει να τελεί υπό καμία ψευδαίσθηση και η προηγούμενη εμπειρία μας έχει διδάξει πως όταν ένα κύμα χτυπά τους φίλους μας, φοβάμαι πως ξεβράζεται επίσης στις ακτές μας. Υποπτεύομαι ότι θα αισθανθούμε αυτές τις συνέπειες εν καιρώ, για αυτό συνεχίζουμε με το πρόγραμμα εμβολιασμών όσο γρήγορα μπορούμε», συμπλήρωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την πιθανή απαγόρευση εξαγωγής εμβολίων από την ΕΕ, λέγοντας ότι η ανάπτυξη και χορήγηση των εμβολίων είναι διεθνή εγχειρήματα και «απαιτούν διεθνή συνεργασία».

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι έχει μιλήσει επανειλημμένως με ηγέτες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις τους τελευταίους μήνες «ότι δε θέλουν να δουν αποκλεισμούς».

Σε ό,τι αφορά το βρετανικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, είπε ότι η χώρα είναι σε τροχιά ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης με την προσφορά εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 50 ετών έως τις 15 Απριλίου.

Εκτίμησε δε ότι θα υλοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα της σταδιακής εξόδου από το lockdown, με ορίζοντα άρσης όλων των περιορισμών τα τέλη Ιουνίου.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top