ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Παραιτήσεις πολιτικών αρχηγών μετά τη νίκη των Συντηρητικών

Βρετανία: Παραιτήσεις πολιτικών αρχηγών μετά τη νίκη των Συντηρητικών

Τις παραιτήσεις τους από την ηγεσία των κομμάτων τους ανακοίνωσαν μέσα σε διάστημα μίας ώρας οι ηγέτες των Εργατικών, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και του Κόμματος Ανεξαρτησίας UKIP, Εντ Μίλιμπαντ, Νικ Κλεγκ και Νάιτζελ Φάρατζ, αντίστοιχα, μετά την καθολική νίκη των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον στις βρετανικές γενικές εκλογές.

Οι Συντηρητικοί κερδίζουν, εξασφαλίζοντας απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, διαψεύδοντας όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών που προέβλεπαν μάχη στήθος με στήθος με τους Εργατικούς.

Με εννέα περιφέρειες από τις 650 να απομένουν να ανακηρύξουν τους νικητές υποψήφιους βουλευτές, το κόμμα του κ. Κάμερον έχει αναδείξει 325 βουλευτές. Εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων με περίπου 329 βουλευτές. Οι Εργατικοί έχουν εξασφαλίσει 230 βουλευτές, με πρόβλεψη για κατάληψη ακόμα πέντε εδρών.

Ο κ. Μίλιμπαντ είπε ότι συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Κάμερον και ανέλαβε την ευθύνη της ήττας παραιτούμενος. Ο κ. Κλεγκ είπε πως το αποτέλεσμα ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες από την ίδρυσή τους, ενώ ο Νάιτζελ Φάρατζ τήρησε την προεκλογική του δέσμευση ότι θα παραιτηθεί αν δεν αναδειχθεί βουλευτής.

Το UKIP ήρθε μεν τρίτο κόμμα σε αριθμό ψήφων στην επικράτεια, αλλά ανέδειξε μόλις έναν βουλευτή με βάση το μονοεδρικό πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα.

Δεύτεροι μεγάλοι κερδισμένοι πέρα από τους Συντηρητικούς είναι οι Σκωτσέζοι εθνικιστές του SNP της Νίκολα Στέρτζιον, που εξασφάλισαν 56 από τις 59 βουλευτικές έδρες στη Σκωτία, βελτιώνοντας την επίδοσή τους κατά 50 έδρες σε βάρος κυρίως των Εργατικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top