ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα υποβρύχιο δάσος εγκαινιάζεται στις 31 Ιουλίου στην Αγία Νάπα

Ένα υποβρύχιο δάσος εγκαινιάζεται στις 31 Ιουλίου στην Αγία Νάπα

Ένα υποβρύχιο δάσος στην Αγία Νάπα, θα εγκαινιαστεί στις 31 Ιουλίου 2021, στην παρουσία του καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, πρόκειται για το νέο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής της Αγίας Νάπας (MUSAN), όπου οι επισκέπτες-κολυμβητές με μάσκα ή δύτες θα μπορούν να περιηγηθούν σε ένα υποβρύχιο δάσος, το πρώτο του είδους του στον κόσμο.

Εκεί οι επισκέπτες, αναφέρεται στην ανακοίνωση θα συναντήσουν 93 έργα τέχνης του Jason deCaires Taylor, εμπνευσμένα από τη φύση και τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα, το μουσείο είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης, στο οποίο καλλιτέχνης θα είναι η φύση και θα κάνει τις δικές της παρεμβάσεις, με το πέρασμα του χρόνου, συμπληρώνεται. Τα έργα έχουν σχεδιαστεί με τρόπο και υλικά που προσελκύουν θαλάσσια ζωή, ενώ θα τοποθετηθούν σε διάφορα βάθη, δημιουργώντας έτσι ένα κατάλληλο υπόστρωμα για θαλάσσια ζωή σε όλα τα επίπεδα.

Τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από αδρανή υλικά, με ουδέτερο pH, ώστε να μην επιδράσουν αρνητικά στην περιοχή που θα τοποθετηθούν. Η περιοχή χωροθέτησης πρόκειται για μια αμμώδη έκταση, σε απόσταση 200 μέτρα από την ακτογραμμή της Αγίας Νάπας και αναμένεται ότι με την πάροδο του χρόνου η βιοποικιλότητα της περιοχής θα εμπλουτιστεί, χάρη στο μουσείο.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να είναι δύτες, αλλά και κολυμβητές με μάσκα και αναπνευστήρα. Ολόκληρο το έργο αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι ένα υδάτινο οδοιπορικό στη σχέση ανθρώπου και φύσης, όπως το δημιούργησε ο καταξιωμένος στο χώρο Jason deCaires Taylor, ο Βρετανός γλύπτης που σχεδίασε επίσης και το πρώτο υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής, το Molinere Underwater Sculpture Park στη Γρενάδα, που μπήκε στη λίστα με τα 25 θαύματα του κόσμου από το National Geographic. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις γνώσεις και τις δεξιότητές του ως γλύπτης, marine conservationist, υποβρύχιος φωτογράφος και εκπαιδευτής  αυτόνομης κατάδυσης για να φτιάξει μοναδικά έργα τέχνης, τα οποία ανταποκρίνονται στον χώρο που θα τοποθετηθούν και ενισχύουν τη θαλάσσια ζωή.

Το έργο θα εγκαινιαστεί στις 31 Ιουλίου 2021, παρουσία και του καλλιτέχνη. Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν, επίσης, εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, ώστε να δουν το έργο και να γνωρίσουν τόσο την Αγία Νάπα και γενικότερα την Κύπρο. Το μουσείο είναι το αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας του Δήμου Αγίας Νάπας και του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top