ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ύψωσαν πανό στο “επαρχιακό δικαστήριο” με αποτέλεσμα να επεκταθούν σε επεισόδια

Ύψωσαν πανό στο “επαρχιακό δικαστήριο” με αποτέλεσμα να επεκταθούν σε επεισόδια

Με επεισόδια η διαδικασία του ζεύγους των Τ/κ με την σημαία της ΚΔ σήμερα στο “δικαστήριο”. Αύριο στις 10 το πρωί θα συνεχιστεί η “δίκη” του ζεύγους των Τ/κ που ύψωσαν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 2013, έξω από το υποστατικό τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, την ώρα που οι Κοράι Μπασντογρουλτματζί και Τζινέλ Σενέμ Σουνέλ προσέρχονταν στο “επαρχιακό δικαστήριο” Αμμοχώστου μια ομάδα εθνικιστών είχαν ανοίξει μια μεγάλη σημαία του ψευδοκράτους και είχαν υψώσει σημαίες της Τουρκίας, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως “Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει”, “Ερχόμαστε ξαφνικά και πάλι μια νύχτα”, “Οι ελληνομπ... στο νότο”, “Δεν πεθαίνουν οι ήρωες, δεν διχοτομείται η πατρίδα” κ.ά.

Όταν ο Κοράι άνοιξε τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ομάδα αυτή του επιτέθηκε και προσπάθησαν να του πάρουν τη σημαία, με τη σύζυγό του Σενέμ να φωνάζει ότι ζητεί σεβασμό και δεν δίνει τη σημαία, ενώ “αστυνομικοί” προσπάθησαν να τους προστατεύσουν από τους εθνικιστικές.

Ο Δήμαρχος Κερύνειας, Γλαύκος Καριόλου που ήταν παρών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το επεισόδιο συνέβη κατά την είσοδο του ζεύγους των Τ/κ για δεύτερη φορά στο κτίριο του “δικαστηρίου” καθώς η διαδικασία είχε ορισθεί για τις 14.00 αλλά αναβλήθηκε με την έναρξή της για τις 16.00 για να διακοπεί τελικά για αύριο. Οι “αστυνομικοί”, είπε, είχαν σχηματίσει κλοιό για να προστατεύσουν το ζευγάρι, αλλά οι γκρίζοι λύκοι – όπως είπε – τον έσπασαν και επιτέθηκαν στον Κοράι με στόχο να του πάρουν την κυπριακή σημαία “που κρατούσε με πάρα πολύ περηφάνια. Προσπαθήσαμε να τους σταματήσουμε. Αλλά η πιο γενναία φυσιογνωμία ήταν η σύζυγός του που τα έβαλε μόνη της με τους 30-40 γκρίζους λύκους και κρατούσε σφιχτά την κυπριακή σημαία μέχρι που μπήκαμε στο δικαστήριο”.

Στην έξοδο δεν υπήρχαν παρά δυο – τρία άτομα, σημείωσε ο κ. Καριόλου, αναφέροντας ότι εκεί βρέθηκαν σήμερα γύρω στους 25 Ε/κ που πήγαν εκεί ως άτομα για να στηρίξουν το ζευγάρι “γιατί αισθανόμαστε έντονα για την κυπριακή σημαία και θέλαμε τουλάχιστον να μας βλέπει ο άνθρωπος και να μην παλεύει για εμάς χωρίς εμάς. Εδώ έχουμε κάποιον που παλεύει για την Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία”.

Ο κ. Καριόλου είπε ότι είναι πολύ σημαντικό και αύριο το πρωί να βρίσκονται εκεί και Ε/κ για να δηλώσουν τη στήριξή τους στο ζευγάρι και στην κυπριακή σημαία. Για τον ίδιο, τα κόμματα που διοργανώνουν την εκδήλωση στήριξης του ζευγαριού των Τ/κ στο Λήδρα Πάλλας, όπου κατευθύνθηκαν οι Κοράι και Σενέμ μετά, “όφειλαν να κατέβουν εκεί μπροστά στο δικαστήριο, μπροστά στους γκρίζους λύκους. Εκεί στο Λήδρα Πάλλας τι να τους κάνω;”. Είναι μαρτύριο, όπως είπε, να βάζεις ένα ζευγάρι που βασανίζεται από το πρωί να έρχεται στη Λευκωσία για να “κάνουν το σόου τα κόμματα” λέγοντας πως αυτό δεν είναι σωστό, “είναι τεράστιο σφάλμα. Εγώ θέλω να τους δω όλους αυτούς αύριο το πρωί στο δικαστήριο, εκεί μπροστά από τους γκρίζους λύκους”. Οι άνθρωποι αυτοί, κατέληξε, παλεύουν για μας, χωρίς εμάς και ο ίδιος ο Κοράι φώναζε σήμερα “πού είσαστε Κύπριοι;”.

Πρέπει να τονιστεί ο συμβολισμός της “δίκης” και ο κόσμος να καταλάβει τις δυσκολίες που περνά αυτό το ζευγάρι κάθε μέρα και κάθε νύχτα αλλά δεν το βάζει κάτω, σημείωσε ο κ. Καριόλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top