ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανάκληση διαβατηρίων ζημιώνει τον αγώνα για επανένωση»

«Η ανάκληση διαβατηρίων ζημιώνει τον αγώνα για επανένωση»

Η απόφαση του Υπουργικού για αφαίρεση των διαβατηρίων από Τ/κ πολιτικούς «όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα, αλλά ζημιώνει τον αγώνα που δηλώνει ότι θέλει να δώσει ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του για επανένωση της πατρίδας μας μέσω της ΔΔΟ» λέει η Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος για την Κύπρο» και κάνει λόγο για «άκρατο λαϊκισμό».

 
Απευθύνει παράλληλα σειρά από ερωτήματα προς τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση, όπως πώς θα ωφελήσει η απόφαση αυτή τον αγώνα για επανένωση και πώς ακριβώς τιμωρούνται οι Τ/κ αξιωματούχοι στους οποίους έχουν αφαιρεθεί τα κυπριακά διαβατήρια. Διερωτάται, μεταξύ άλλων, πώς θα εκλάβει αυτή την κίνηση η διεθνής κοινότητα και πως η απόφαση αυτή συμπλέει με την προτροπή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της λύσης.

Η Πρωτοβουλία καλεί τέλος τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση «όπως επιδείξουν τη σοβαρότητα που αρμόζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος και να αποφεύγουν ενέργειες που συμβάλουν στο να μη γίνεται πλέον πιστευτό το δικό μας αφήγημα, αλλά αυτό της τουρκικής πλευράς».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top