Κορωνοϊός - Γερμανία: Καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία

Κορωνοϊός - Γερμανία: Καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία

Απαραίτητη και η επίδειξη αρνητικού τεστ για την είδοσο στη χώρα - Αυστηροποιούν τους κανόνες υπό το φόβο εξάπλωσης της μετάλλαξης «Omicron».

Η Γερμανία θα επιβάλει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα καραντίνα στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία και θα απαιτεί αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τα τοπικά υπουργεία Υγείας ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το Σάββατο να εισάγει σκληρότερους κανόνες για τις αφίξεις από τη Βρετανία, όπου η παραλλαγή Όμικρον έχει πυροδοτήσει ένα κύμα μολύνσεων.

Η Βρετανία θεωρείται στο εξής «ζώνη παραλλαγής» της Covid-19, μπαίνει δηλαδή κατηγορία των χωρών απ’ όπου ο κίνδυνος είναι υψηλότερος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ταξιδιώτες, ακόμη και οι εμβολιασμένοι, θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την άφιξή τους.

«Η εξάπλωση της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι προφανής. Πρέπει να εμποδίσουμε την εξάπλωση για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούμε και να την επιβραδύνουμε όσο περισσότερο γίνεται», ανέφεραν οι υπουργοί στην ανακοίνωσή τους.

Μόνο οι Γερμανοί πολίτες ή οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα στη Γερμανία θα επιτρέπεται να μπαίνουν στη χώρα προερχόμενοι από τη Βρετανία. Ο κανόνας ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες η Βρετανία καταγράφει καθημερινά ρεκόρ μολύνσεων και την Παρασκευή τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 90.000 μέσα σε ένα 24ωρο. Οι μολύνεις αυξήθηκαν απότομα στη Γερμανία τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αλλά από τις αρχές Δεκεμβρίου άρχισαν να μειώνονται αργά και την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 50.968 νέα κρούσματα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline 

BEST OF TOTHEMAONLINE