ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Σε τεντωμένο σχοινί οι χαλαρώσεις – «Είμαστε όλοι στην ίδια σακούλα...»

Δρ. Καραγιάννης: Σε τεντωμένο σχοινί οι χαλαρώσεις – «Είμαστε όλοι στην ίδια σακούλα...»

Για τα παράπονα γονέων για το test to stay αλλά και για τις πολυπόθητες χαλαρώσεις που αναμένεται να αποφασιστούν αύριο στη σύσκεψη Υπουργού και επιδημιολόγων μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA     Καλημέρα», ο Καθηγητής μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

«Κάποιοι γονείς επικοινώνησαν και μαζί μου και ζήτησαν αν γίνεται να κάνουν σε ιδιωτικό εργαστήριο το τεστ και να παίρνουν το αποτέλεσμα γιατί κωλύονται να τρέχουν στους τόπους όπου είναι τα συνεργεία δειγματοληψίας», είπε συγκεκριμένα.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε συνεργεία σε κάθε σχολείο για να εξυπηρετούνται τα παιδιά», συμπλήρωσε.  

Για την πανδημία που συνεχίζει να βρίσκεται στις ζωές μας έκανε λόγο ο Καθηγητής μοριακής Ιολογίας τονίζοντας πως είμαστε όλοι στην ίδια σακούλα όπως ο ίδιος είπε και πρέπει να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.

Εβδομάδα χαλαρώσεων αναμένεται να είναι η εβδομάδα που διανύουμε για τους Κύπριους πολίτες οι οποίοι περιμένουν πως και πως να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Ο κύριος Καραγιάννης παρόλα αυτά επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μείνει πάνω από τις 2 χιλιάδες εδώ και 14 μέρες κάτι το οποίο επηρεάζεται και από τον καιρό ο οποίος δεν βοηθά μαλλά και από τους κλειστούς χώρους που ευνοούν τη μετάδοση.

Όσο αφορά τις χαλαρώσεις ερωτηθείς στην ερώτηση γιατί να εισηγηθούν 24ωρο τεστ για άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού κάτω των 17 ετών  για να μπορούν να κυκλοφορούν, αλλά όχι για ένα 20χρονο χωρίς εμβόλιο ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι όταν έπεσε αυτό στο τραπέζι ο ίδιος είπε ότι θα υπάρξουν παράπονα.

«Θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση σε αυτό», τόνισε.

Καταλήγοντας είπε πως υπήρχε επιφύλαξη όσο αφορά τους αριθμούς των κρουσμάτων στην προηγούμενη συνάντηση για αυτό και δεν προχώρησαν σε χαλαρώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα.  Οι αριθμοί δεν έπεσαν και ίσως συνεχίσει να υπάρχει αυτή η επιφυλακτικότητα, αφήνοντας να νοηθεί ότι ίσως να μην υπάρξουν ιδιαίτερες χαλαρώσεις.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top