ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρούσος: Το 50% των ρύπων στην Κύπρο προέρχονται από τις μεταφορές

Καρούσος: Το 50% των ρύπων στην Κύπρο προέρχονται από τις μεταφορές

Το 50% των ρύπων στην Κύπρο προέρχονται από τις μεταφορές ενώ το ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο 25% λέει ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ο οποίος ανέφερε πως στόχος είναι να μειωθούν κατά 55% μέχρι το 2030 και μέχρι το 2050 να έχουμε μηδενικούς ρύπους.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, πραγματοποίησε σήμερα στον Ζυγιστικό Σταθμό του τμήματος στην Κοφίνου δενδροφύτευση στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου.

Σε δηλώσεις του, στο ΚΥΠΕ μετά την δενδροφύτευση ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος δήλωσε πως "είναι γνωστό πως σε ό,τι αφορά την Κύπρο, το 50% των ρύπων προέρχονται από τις μεταφορές, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό το ποσοστό είναι γύρω στο 25%.

Καταλαβαίνετε, ανέφερε ο κ. Καρούσος, "τι βάρος ευθύνης έχουμε εμείς ως Υπουργείο και εγώ ως Υπουργός, αλλά ιδιαίτερα τα τμήματα του Υπουργείου, στην προσπάθεια που κάνουμε για να πετύχουμε τους περιβαλλοντικούς μας στόχους, που είναι να τους μειώσουμε κατά 55% μέχρι το 2030 και να είμαστε ουδέτεροι, δηλαδή μηδενικοί ρύποι μέχρι το 2050".

Σε αυτή την προσπάθεια, ανέφερε, "γίνεται μια πρωτοβουλία και μια σειρά από δράσεις έτσι ώστε να αλλάξουμε την κουλτούρα στο Υπουργείο και στις Υπηρεσίες του, οι οποίες είναι αυτές που θα δουλέψουν, σκληρά για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους".

Ο κ. Καρούσος ανέφερε πως "Μέσα στα πλαίσια αυτά οργανώνονται πάρα πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες και μια από αυτές είναι και οι δεντροφυτεύσεις, όπου σήμερα μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Σταύρο Μιχαήλ, μαζί με τον Διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Γιάννη Νικολαΐδη,και τους Επόπτες Οδικών Μεταφορών, υλοποιούμε αυτή την απόφαση η οποία είναι συμβολική και ο στόχος είναι να περάσουμε ένα μήνυμα σε όλο το Υπουργείο μέχρι και τον τελευταίο εργάτη και υπάλληλο του Υπουργείου, για το τι έρχεται στο Υπουργείο και να προωθήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση μέσα στο Υπουργείο" ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top