ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι δείχνουν οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι δείχνουν οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Νέα στοιχεία από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσο προχωρούν οι έρευνες των αρχών.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο MEGA, οι αστυνομικοί εστιάζουν την έρευνα στον τρίτο θάνατο, αυτόν της Τζωρτζίνας και μόνο, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση οι γιατροί από το Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» όπου άφησε την τελευταία της πνοή η Τζωρτζίνα, ενώ έχουν εξεταστεί οι γιατροί που έκαναν τους γενετικούς ελέγχους και έβαλαν το απινιδωτή και τον βηματοδότη από το Ωνάσειο.

Πλέον η έρευνα «πάει» στην Πάτρα, όπου οι αστυνομικοί θα υποβάλουν συγκεκριμένες ερωτήσεις στους γιατρούς του Καραμανδάνειου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει σαφής κατεύθυνση στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις από τη μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων.

Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις από τις ιστολογικές εξετάσεις σε ζωτικά όργανα -κυρίως την καρδιά- της Τζωρτζίνας «και αυτό που έχουμε πληροφορηθεί είναι ότι το παιδί δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά που να εξηγεί ανακοπές ή οτιδήποτε άλλο».

«Αυτό που έχουμε πληροφορηθεί είναι ότι πορευόμαστε σε αυτό που έχουμε ήδη αντιληφθεί, ότι η Τζωρτζίνα όπως φαίνεται δεν είχε πρόβλημα με την καρδιά, το οποίο να εξηγεί ανακοπές, ή που να εξηγεί οτιδήποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό είχε φανεί και από αυτό που είπαν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ότι δηλαδή αν το κοριτσάκι είχε πρόβλημα στην καρδιά, που το εμφάνισε εν μέσω της διένεξης του ζευγαριού, θα είχε φανεί γιατί δεν θα άντεχε αυτό το ΚΑΡΠΑ για 50 λεπτά» κατέληξε.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι αποκαλύπτει φίλος της οικογένειας

Πληροφορίες για τη σχέση που είχαν ο Μάνος Δασκαλάκης με την Ρούλα Πισπιρίγκου, πριν και κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, έδωσε για πρώτη φορά άτομο από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Οι αναφορές επικεντρώνονται σε όσα γίνονταν από την εποχή που η 33χρονη γνωρίστηκε με τον 30χρονο, οι γονείς του οποίου «δεν ήθελαν για νύφη τη γυναίκα που έμελλε να γίνει μητέρα των παιδιών του, αφού δεν τους άρεσε ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά της».

«Ήταν πολύ καταπιεστική και έφτανε στο σημείο να εκβιάζει. Εγώ ήξερα για προβλήματα που δημιουργούσε σε προηγούμενες σχέσεις της» είπε και συνέχισε: «Ήξερα ότι τσακώνονταν αλλά μετά τους βλέπαμε και πάλι μαζί. Δεν ήθελαν να δείχνουν προς τα έξω αυτά που συνέβαιναν. Εκείνη ήταν ένας περίεργος χαρακτήρας. Αυτάρεσκη και ισχυρογνώμονων».

Το άτομο του περιβάλλοντος της οικογένειας από την Πάτρα τόνισε πως περιμένει να ολοκληρωθεί η μεγάλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, για να μάθει τι συνέβη με τον χαμό των τριών παιδιών, πώς και γιατί έφυγαν από τη ζωή, χωρίς οι γιατροί να έχουν καταλήξει σε ξεκάθαρα συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου τους.

«Ήταν δύσκολη σαν φίλη και σαν μαθήτρια» είπε πρώην συμμαθήτρια της Πισπιρίγκου

Για τον χαρακτήρα της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε στον ΣΚΑΪ μια συμμαθήτριά της, με την οποία «έκαναν παρέα άλλα έκοψαν σύντομα».

«Ήμασταν συμμαθήτριες στο σχολείο, στο γυμνάσιο και ψιλοκάναμε παρέα στην αρχή, αλλά σταματήσαμε αρκετά σύντομα, γιατί είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη συγκεκριμένη κοπέλα, οπότε αποφάσισα να κόψω κάθε επαφή. Δεν ήταν πάρα πολύ εύκολο να κάνει παρέες, ούτε σαν μαθήτρια ήταν εύκολη, ούτε σαν φίλη ήταν εύκολη και συνήθως τσακωνόταν με τις παρέες που είχε. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί, «έπαιρνε φωτιά» λίγο εύκολα, πάντα έλεγε ιστορίες που ακουγόντουσαν λίγο παρατραβηγμένες» είπε η συμμαθήτρια της 33χρονης.

Για τις απόπειρες αυτοκτονίες που φημολογείται ότι είχε κάνει, ανέφερε πως «έτσι ακουγόταν, ξέρω σίγουρα ότι για ένα διάστημα έλειπε από το σχολείο για πολύ καιρό και όταν γύρισε πίσω ήταν λίγο διαφορετική, ήταν λίγο αλλαγμένη. Είχε κάποια θέματα υγείας, όπως μου είχε πει».

Για τον θάνατο των τριών παιδιών, είπε: «Είμαι σοκαρισμένη, μου έκανε τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι είχε τρία παιδιά, και τα έχασε και τα τρία. Έχω τις αμφιβολίες μου, όχι ότι μπορεί να έχει κάνει κάτι, προς θεού».

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ανησυχητική πρόβλεψη από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγγελίδου – «Το θρίλερ έχει ακόμα δρόμο»

Η ιατροδικαστής καταθέτει τις δικές της απόψεις, για την πολυσυζητημένη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα…

Η Ελένη Ζαγγελίδου είναι η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστών και Ιατροδικαστικών Επιστημών, που αριθμεί 50 μέλη, και ανάμεσά τους βρίσκουμε τους Ιατροδικαστές που διενήργησαν τις εξετάσεις της Μαλένας (Χριστίνα Τσάκωνα), της Ιριδας (Αγγελική Τσιόλα) και της Τζωρτζίνας (Σωτήρη Μπουζιάνη). Είναι προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος μιλάει για πρώτη φορά, αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και προσεγγίζει την πολύπλοκη υπόθεση με απόψεις που θα συζητηθούν. Ειδικώς για τον Γρηγόρη Λέων, πρόσθεσε με νόημα το γνωμικό «κρείττον του λαλείν το σιγάν»! «Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύπαθη κατάσταση και μια δυσδιάκριτη και δυσεπίλυτη υπόθεση με διαφορετική συμπτωματολογία ανά περιστατικό κι ενώ έχει περάσει αρκετός χρόνος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους δύο πρώτους θανάτους, που αντικειμενικά δυσχεραίνει την διερεύνησή τους…».

«Τα πορίσματα είναι επαρκέστατα. Και οι δύο συνάδελφοι έκαναν τα πάντα στο διαγνωστικό πεδίο. Μια χαρά και σωστά έγιναν όλες οι διαδικασίες. Ορθά ελήφθη η απόφαση για μια δεύτερη «ανάγνωση», διότι επήλθε και τρίτος θάνατος παιδιού της ίδιας οικογένειας και άρα μεταπηδήσαμε στο στατιστικά αδύνατο. Προέκυψε, λοιπόν, μια μεγάλη καχυποψία και εκρίθη σωστά ότι πρέπει να συνταχθεί ένα ενιαίο πόρισμα που να «συνδέει» και τους τρεις θανάτους.

Εννοώ ότι στατιστικά είναι απίθανο να μην υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στις τρεις απώλειες, είτε παθολογικής υφής, είτε λόγω παρέμβασης εξωγενούς παράγοντα. Ας περιμένουμε, λοιπόν, το πόρισμα και της τρίτης ιατροδικαστικής εξέτασης που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και την ολοκλήρωση των γενετικών εξετάσεων των γονέων…».

«Από ιατροδικαστικής πλευράς θα έχουμε από την άτυπη επιτροπή των συναδέλφων μου ένα συνδυαστικό, ασφαλές, αξιόπιστο και τεκμηριωμένο πόρισμα». Τέλος κλήθηκε να κάνει μια πρόβλεψη για όλα όσα πρόκειται να συμβούν από εδώ και στο εξής: «Συζητώ με συναδέλφους μου. Ενα τόσο τραγικό και σπάνιο φαινόμενο είναι προφανές ότι απασχολεί έντονα την ιατροδικαστική κοινότητα. Θέλω, ωστόσο, να είμαι επιφυλακτική και προσεκτική. Έχει πολύ δρόμο αυτή η υπόθεση μπροστά μας. Εκτός κι αν κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο συντείνει καταλυτικά στη λύση του γρίφου γρήγορα. Δεν εξαντλείται η υπόθεση στην επιστημονική, ιατροδικαστική και ιατρική προσέγγισή της. Θα μας βρει καλοκαίρι» λέει στην ιστοσελίδα pelop.gr.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top