ΥΓΕΙΑ

Τι ώρα πρέπει να τρώνε όσοι δουλεύουν νύχτα – Έρευνα απαντά

Τι ώρα πρέπει να τρώνε όσοι δουλεύουν νύχτα – Έρευνα απαντά

Πώς σχετίζεται το εργασιακό μας ωράριο με τις ώρες που επιλέγουμε να τρώμε; Πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε σωστά για να αποφύγουμε μία επιδείνωση της υγείας μας; Νέα έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι εργαζόμενοι σε βάρδιες. 

Οι άνθρωποι που δουλεύουν τη νύχτα αποτελούν μία ειδική κατηγορία εργαζομένων. Κι αυτό γιατί είναι ξύπνιοι και δραστήριοι όταν όλοι οι υπόλοιποι κοιμόμαστε. Πολλοί από αυτούς τους εργαζόμενους καταλανώνουν γεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα, λειτουργεί αρνητικά για την υγεία.

Στην μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Advances εξετάστηκε η περίπτωση 19 νεαρών ατόμων που ακολούθησαν ένα εργαστηριακό πρωτόκολλο, στο οποίο οι ώρες εργασίας προσομοιώθηκαν στη νυχτερινή βάρδια. Στο πλαίσιο της έρευνας, η μισή ομάδα έτρωγε μερικά από τα γεύματά της κατά τη διάρκεια της ημέρας και μερικά τη νύχτα, όπως συνηθίζουν οι εργαζόμενοι της βραδινής βάρδιας. Η υπόλοιπη ομάδα έτρωγε όλα τα γεύματά της κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παρατηρήθηκε μια μέση αύξηση 6,4% στο επίπεδο σακχάρου του αίματος των ατόμων που κατανάλωναν ορισμένα από τα γεύματά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αντιθέτως, τα άτομα που έτρωγαν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είδαν σημαντική αύξηση του σακχάρου στο αίμα τους.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας που καταλανώνουν τροφή τη νύχτα έθεταν τον εαυτό τους σε υψηλότερο κίνδυνο για παθήσεις όπως παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακά προβλήματα. Επομένως, εάν εργάζεστε τη νύχτα, η κατανάλωση γευμάτων αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να συμβάλλει στην καλή κατάσταση της υγείας σας και να σας προστατεύσει από διάφορες παθήσεις.

Η μελέτη συνεχίζεται, ώστε να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με την επιδραστική σχέση της κατανάλωσης γευμάτων στους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονοLive: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top