ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κύπριος ιερέας: Καταδικάστηκε από δικαστήριο για παρενόχληση ανήλικης, «αθωώθηκε» από μητροπολίτη!

Κύπριος ιερέας: Καταδικάστηκε από δικαστήριο για παρενόχληση ανήλικης, «αθωώθηκε» από μητροπολίτη!

Ξεπερνάει τα όρια του σκανδάλου… Μητροπολίτης απέσυρε υπόθεση από την ιερά σύνοδο που αφορούσε ιερέα που καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 18 μηνών για κατ΄ εξακολούθηση άσεμνη επίθεση σε ανήλικη!

Την υπόθεση απέσυρε ο μητροπολίτηςΤαμασού Ησαΐας και όπως ήταν λογικό αυτή του η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα σε μέλη της Συνόδου, που δικαιολογημένα διερωτώνταν πώς γίνεται να καταδικάζεται ένας ιερέας από πολιτικό δικαστήριο και να απαλλαγεί χωρίς να δικαστεί από την Ιερά Σύνοδο. 

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω ιερέας είχε τεθεί σε αργία αλλά μετά απ΄ αυτή την εξέλιξη ορίστηκε να λειτουργεί σε γυναικείο μοναστήρι.

Την απόφαση του μητροπολίτη Ησαΐα στήριξαν και άλλοι Συνοδικοί. 

Μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» ο μητροπολίτης, ήταν φειδωλός στις τοποθετήσεις του: «Δεν έχω να πω τίποτα εκτός από αυτά που είπα στη Σύνοδο». 

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Κύκκου -Τηλλυρίας ζήτησε γνωμάτευση από καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι υποστήριξαν, ότι η απόφαση της Εκκλησίας δεν μπορεί να αποκλίνει από την απόφαση του πολιτικού Δικαστηρίου, το οποίο εκτός από την ποινή φυλάκισης αποφάσισε ότι ο εν λόγω ιερέας δεν μπορεί να υπηρετεί όπου υπάρχουν παιδιά. 

Ο ιερέας είχε κριθεί ένοχος από το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας την 1η Νοεμβρίου του 2013. Είχε κριθεί ένοχος στην κατηγορία ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά κοριτσάκι μεταξύ του 1993 και του 2000, την περίοδο που το κοριτσάκι ήταν 4-11 χρόνων!

Το κοριτσάκι είχε δοθεί στην οικογένεια του ιερέα για μερικά χρόνια από το γραφείο ευημερίας.

Bάσει πληροφοριών που είχαν δημοσιευτεί στον ημερήσιο Τύπο («Πολίτης» 02/11/2013), το κατηγορητήριο (σημ. οι κατηγορίες αποδείχθηκαν) ανέφερε ότι ο ιερέας χάιδευε την ανήλικη στα αιδοίο και έτριβε πάνω της τα γεννητικά του όργανα μέχρι που εκσπερμάτωνε.

Στο δικαστήριο είχε προκληθεί ένταση. Συγγενείς του ιερέα επιτέθηκαν φραστικά εναντίον της νεαρής παραπονούμενης. Η τελευταία βρισκόταν τυχαία στα δικαστήρια, για άλλη υπόθεση…

Η απόφαση είχε επικυρωθεί και από το Εφετείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top