ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα - Προεδρικό Μέγαρο: Σχεδόν πέντε ώρες συζητούν... (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλάδα - Προεδρικό Μέγαρο: Σχεδόν πέντε ώρες συζητούν...  (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 20:15 ώρα Ελλάδας θα κάνουν κοινή δήλωση η Ανγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ για το θέμα της Ελλάδας

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο το Συμβούλιο των Ελλήνων Πολιτικών Αρχηγών. Διεκόπη για λίγη ώρα προκειμένου ο Προκόπης Παυλόπουλος να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Φρανσουά Ολάντ - Επικοινωνία Τσίπρα με Πούτιν

Τηλεφωνική επαφή και με τον Πούτιν από τον Αλέξη Τσίπρα

Συνεχίζεται το μπαράζ τηλεφωνικών επαφών του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διακοπής του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου την επικοινωνία ζήτησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη 1:20 εισήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Διεκόπη για λίγα λεπτά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξει τηλεφωνική επιικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρών στο τηλεφώνημα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι στη συζήτηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ως βάση συζήτησης την πρόταση Γιούνκερ.

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε με ΙΧ ο Πάνος Καμμένος, όπως και η Φώφη Γεννηματά που ακολούθησε, ενώ πεζή έφτασαν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δέκα λεπτά μετά τις 10 έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη και λίγα λεπτά στην αίθουσα της συνεδρίασης μπήκε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη μια πλευρά του τραπεζιού έκατσαν o πρωθυπουργός με τον Πάνο Καμένο και τον Δημήτρη Κουτσούμπα και από την άλλη κάθισαν Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά. 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Νωρίτερα: 

Οι πολιτικοί αρχηγοί συναντώνται στον απόηχο του ηχηρού «Όχι» στο δημοψήφισμα και της παραίτησης του Γιάννη Βαρουφάκη από το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιζητά συναίνεση ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, μετέβη στο Προεδρικό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη και αμέσως μετά ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Λίγο νωρίτερα, είχαν προσέλθει, κατά σειρά, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννημάτα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Υπενθυμίζεται ότι τη σύγκληση των αρχηγών ζήτησε, χθες το βράδυ, από τον κ. Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοψηφίσματος.

Πηγές: Πρώτο Θέμα, ΚΥΠΕ, iefimerida.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top