ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος ορκίζεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Νέος Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος ορκίζεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, 55 ετών, οικονομολόγος σπουδασμένος στην Οξφόρδη, μέχρι χθες Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εταίρους, είναι ο νέος Υπουργός της Ελλάδας, μετά την παραίτηση σήμερα το πρωί του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ορκωμοσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου  και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει  σήμερα και ώρα 20.00 μμ.

Ο κ. Τσακαλώτος, που κατά τις σπουδές του στην Οξφόρδη ενεργοποιήθηκε στο αριστερό φοιτητικό κίνημα, και συνέχισε την δραστηριότητά του όταν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με την εκ Σκωτίας σύζυγό του την δεκαετία του 90,  θα ορκισθεί όπως ζήτησε με πολιτικό όρκο.

Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα υπό την νέα του ιδιότητα στο αυριανό  Eurogroup των Βρυξελλών, που χαρακτηρίζεται από όλες τις πλευρές ως το κρισιμότερο έως τώρα από τότε που η χώρα μπήκε σε πρόγραμμα διάσωσης λόγω της δεινής κατάστασης της οικονομίας της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top