LIKE ONLINE

Εκτοξεύθηκε η τιμή του καφέ σε όλη την Ευρώπη - Στη λίστα και η Κύπρος με σημαντική αύξηση στη ζάχαρη

Εκτοξεύθηκε η τιμή του καφέ σε όλη την Ευρώπη - Στη λίστα και η Κύπρος με σημαντική αύξηση στη ζάχαρη

Η τιμή του καφέ στην ΕΕ τον Αύγουστο του 2022 ήταν κατά μέσο όρο 16,9% υψηλότερη σε σχέση με έναν χρόνο πριν ενώ και πέρσι καταγράφηκε μεσοσταθμικά αύξηση 0,5% σε σχέση με το 2020.

Στη χώρα μας σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της Εurostat η τιμή του καφέ τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 13,3% σε σχέση με πέρσι.

«Πρωταθλήτρια» στην αύξηση της τιμής του καφέ αναδείχθηκε η Φινλανδία με 43,6% και ακολούθησαν οι Λιθουανία (+39,9%), Σουηδία (+36,7%), Εσθονία (+36,4%) και Ουγγαρία (+34,3%).

Τα ίδια στοιχεία καταγράφουν επίσης μεγάλη αύξηση και στην τιμή της ζάχαρης αλλά και τους γάλακτος που «συμπληρώνουν» σε πολλές περιπτώσεις τον καφέ.

Συγκεκριμένα η ζάχαρη αυξήθηκε τον Αύγουστο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μεσοσταθμικά, κατά +33,4%. Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στην Πολωνία, με άνοδο 109,2%. Ακολούθησαν η Εσθονία (+81,2%), η Λετονία (+58,3%), η Βουλγαρία (+44,9%) και η Κύπρος (+43,2%) ). Στην Ελλάδα ζάχαρη αυξήθηκε κατά 27%.

Όσον αφορά στο πλήρες γάλα του η τιμή αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά μέσο όρο πανευρωπαϊκά κατά 24,3%, ενώ εκείνο με χαμηλά λιπαρά κατά 22,2%. Στην Ελλάδα τα αντίστοιχα ποσοστό ήταν στο 17,9% και 16,7%.

Οι υψηλότερες αυξήσεις ετησίως στις τιμές του πλήρους γάλακτος καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (+51,7%), τη Λιθουανία (+46,8%), την Κροατία (+43,5%), την Τσεχία (+43,3%) και τη Λετονία (+40,1%). Στο γάλα χαμηλών λιπαρών αντίστοιχα, στη Λιθουανία (+50,2%), στην Κροατία (+41,2%), στην Εσθονία (+38,9%), στη Γερμανία (+30,6%) και την Ουγγαρία (+30,1%).

Πηγή: cnn.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top