Αλλάζει η ημερομηνία για τις εγγραφές σε δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία - Πότε αναμένεται να διεξαχθούν

Αλλάζει η ημερομηνία για τις εγγραφές σε δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία - Πότε αναμένεται να διεξαχθούν

Οι εγγραφές για τα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, για τη σχολική χρονιά 2023-2024, δεν θα διεξαχθούν την πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται, οι εγγραφές θα διεξαχθούν εντός Ιανουαρίου και για την περίοδο που θα διεξαχθούν οι εγγραφές/μετεγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση στις αρχές Ιανουαρίου 2023.

Το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν θα διεξαχθούν οι εγγραφές όπως τα προηγούμενα χρόνια είναι οι αναμενόμενες εξελίξεις αναφορικά με την ψήφιση του περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Παιδείας) Τροποιητικού Νόμου, που διαφοροποιεί την υποχρεωτική ηλικία φοίτησης των παιδιών στο νηπιαγωγείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

Η Πολιτεία έχει χρέος και ελάχιστη υποχρέωση να στηρίζει τους εθελοντές και να αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο.