ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης: Υπόσχομαι μια πολιτεία που θα βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης: Υπόσχομαι μια πολιτεία που θα βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας

Την υποβολή της υποψηφιότητάς του για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, υπέβαλε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Μία υποψηφιότητα που υπόγραψαν 50 γυναίκες και 50 άντρες, από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

«Δεν υπόσχομαι μια εύκολη ζωή, αλλά μια πολιτεία που θα βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας. Η επιλογή είναι δική μας, ή θα πορευτούμε στην πεπατημένη, ή θα γίνουμε η δημιουργική δύναμη ανατροπής, η δημιουργική δύναμη της αλλαγής. Αν δεν τολμήσουμε τώρα, πότε; Αν δεν αλλάξουμε εμείς τη χώρα, ποιος θα το κάνει για ‘μας; Αν δεν επανενώσουμε εμείς την πατρίδα μας, ποιος θα το κάνει για’ μας;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Χριστοφίδης κάλεσε τον κόσμο να συγκρίνει χαρακτήρες, ιδέες, φιλοσοφίες, στόχους και σχέδια. «Να αποφασίσετε όχι με κομματικό κριτήριο, ούτε το στενά προσωπικό συμφέρον, αλλά με κριτήριο πώς η πατρίδα μας μπορεί να γίνει καλύτερη. Η Κύπρος των ίσων ευκαιριών είναι εφικτή. Αρκεί να το πιστέψουμε. Το μέλλον ανήκει στους καινοτόμους, στους τολμηρούς, στους οραματιστές. Θα πολεμήσουμε, λοιπόν, για αυτή τη σκοτεινή, αλλά συνάμα φωτεινή πατρίδα, για την άλλη Κύπρο!», κατέληξε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει μόνο το τείχος της Κατοχής. «Υπάρχει και ένα άλλο τείχος. Αυτό που χωρίζει τους ανθρώπους στους δικούς μας και στους άλλους. Αυτό που χωρίζει τους ανθρώπους σε αυτούς που έχουν πρόσβαση στην εξουσία και αυτούς που δεν έχουν. Υπάρχει λοιπόν ένα τεράστιο κοινωνικό τείχος, το οποίο το έχτισε το πολιτικό σύστημα εδώ και 60 χρόνια. Μαζί με το τείχος της Κατοχής θέλουμε να γκρεμίσουμε και το κοινωνικό τείχος. Γιατί τα τείχη χωρίζουν τους ανθρώπους, τους διαιρούν», ανέφερε..

Κληθείς να σχολιάσει τις προσδοκίες του για το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε ότι είναι αισιόδοξος, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν την υποψηφιότητά του. Τόνισε ότι είναι «ο μόνος ανεξάρτητος υποψήφιος, ο οποίος δεν ανέβηκε καμιά κομματική σκάλα και δεν ζήτησε καμιά κομματική στήριξη. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Η υποψηφιότητά μου δεν είναι υποψηφιότητα συναλλαγής. Είναι υποψηφιότητα αλλαγής και προώθησης νέων ανθρώπων και νέων σχεδίων», σημείωσε.

Αναφορικά με το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο, αν δεν περάσει, είπε ότι «στηρίζομαι από το Νέο Κύμα, είναι μια μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων. Θα αποφασίσουμε όλοι μαζί ποια θα είναι η επόμενη μέρα».

Καταληκτικά, ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη Ανδρέα Λαδόμματο, που πρότεινε την υποψηφιότητά του, ο οποίος, είπε, ότι «ζωγραφίζει εδώ και δεκαετίες τα τοπία της Κύπρου. Δίνει χρώμα στην όμορφη όψη της πατρίδας μας, δίνει ελπίδα για το αύριο». Ευχαρίστησε επίσης τους 100 που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του, τους συνεργάτες του στο Νέο Κύμα, «και ειδικά τον νομπελίστα μας, καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη για την πορεία που κάνουμε μαζί και βέβαια, την οικογένειά μου, για την αγάπη και τη στήριξη»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top