LIKE ONLINE

Eρωτικές σκηνές σε ταινίες του Χόλιγουντ - Έτσι πραγματοποιούνται τα γυρίσματα - Τι έχει να αντιμετωπίσει ένας ηθοποιός

Eρωτικές σκηνές σε ταινίες του Χόλιγουντ - Έτσι πραγματοποιούνται τα γυρίσματα - Τι έχει να αντιμετωπίσει ένας ηθοποιός

Ενώ οι ερωτικές σκηνές σε μία ταινία δεν φαντάζουν μεγάλη υπόθεση, μπορεί να χρειαστούν ολόκληρες ώρες στο σετ γυρισμάτων, προκειμένου να βιντεοσκοπηθούν σωστά.

Εκτός από το άγχος των ηθοποιών, καθώς χρειάζεται να γδυθούν και να προσποιηθούν ότι κάνουν σεξ μπροστά σε ένα ολόκληρο συνεργείο, υπάρχουν πολλές ακόμα παράμετροι που πρέπει να ρυθμιστούν, ώστε να πετύχει μια ερωτική σκηνή και να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη. Δεν είναι λίγες οι φορές, που οι ηθοποιοί χρειάζεται να ακολουθήσουν ολόκληρη χορογραφία, προκειμένου να βρουν τις σωστές κινήσεις.

«Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Όλες οι κινήσεις πρέπει να παρουσιαστούν σωστά στην οθόνη. Να μην είναι άψυχο, αλλά ούτε προκλητικό», αναφέρει η χορογράφος Τρίσια Μπρουκ.

Εκτός αυτού όμως, χρειάζονται επίσης συγκεκριμένα «βοηθήματα» για να διευκολυνθούν οι ηθοποιοί. Για παράδειγμα, υφάσματα που θα καλύπτουν τα γυμνά σημεία του σώματός τους, ειδικό λάδι που θα τους κάνει να μοιάζουν ιδρωμένοι κ.α.

Η Φοίμπι Ντέινβορ αποκάλυψε πως προκειμένου να γυρίσει τις ερωτικές σκηνές για την πρώτη σεζόν του Bridgerton, χρειάστηκε ολόκληρη διαδικασία. Σε μία από αυτές, ο χαρακτήρας της βρίσκεται στο κρεβάτι με αυτόν του Ρετζέ Ζαν Πέιτζ, κατά την... πρώτη τους επαφή.

Ωστόσο, η ηθοποιός δεν ήρθε σε τόσο κοντινή απόσταση με τον συμπρωταγωνιστή της. Όπως ανέφερε η ίδια στο περιοδικό Glamour, χρειάστηκε να κάτσει πάνω σε μια μεγάλη, φουσκωτή μπάλα για πιλάτες και να προσποιηθεί πως ήταν ο «σύντροφός» της.

Αυτές οι σκηνές μπορεί να χρειαστούν περίπου 5-6 ώρες γυρισμάτων, ενώ στη συνέχεια, απαιτούν άλλες τόσες ώρες επεξεργασίας στον υπολογιστή, προκειμένου οι παραγωγοί να δώσουν στο κοινό την εντύπωση μιας ρεαλιστικής ερωτικής σκηνής.

Ακόμα όμως, και στις σκηνές που γυρίζονται χωρίς τέτοια «κόλπα», το συνεργείο φροντίζει ώστε και οι δύο ηθοποιοί να είναι άνετοι. Πρώτα από όλα, τα γεννητικά τους όργανα καλύπτονται με ειδικά υφάσματα, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή. Όπως αναφέρει και η Σάρα Μπάστα, υπεύθυνη της παραγωγής «Big Love» του HBO, οι άνδρες καλύπτουν πάντα το μόριό τους με ένα ύφασμα που μοιάζει με κάλτσα, ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούν ένα «μπάλωμα» που μοιάζει με έμπλαστρο, πάντα στο χρώμα του δέρματος.

«Πάντα υπάρχουν αυτά τα πράγματα στο σετ. Μόνο έτσι μπορείς να εξασφαλίσεις ότι οι ηθοποιοί θα νιώθουν 100% άνετοι. Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα με το γυμνό, αλλά πρέπει να είσαι σίγουρος πως ακόμα κι αν έχουν, υπάρχει λύση», αναφέρει.

Ωστόσο, ακόμα και με τα «καλύμματα» αυτά, οι ηθοποιοί φροντίζουν να κρατούν μια απόσταση ο ένας από τον άλλο. Ο Τζόναθαν Μπέιλι αναφέρει πως στις ερωτικές σκηνές, τηρείται πάντα ο «κανόνας των τριών εμποδίων».

«Όταν δύο άτομα έχουν να γυρίσουν μια ερωτική σκηνή, πάντα ισχύει αυτός ο κανόνας. Πρέπει να υπάρχουν ανάμεσά τους τρία εμπόδια που να τους χωρίζουν και να κρατούν τις αποστάσεις. Συνήθως χρησιμοποιούνται μαξιλαράκια», αναφέρει στους Radio Times. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει πάντα, καθώς εξαρτάται από το πόσο κοντινά είναι τα πλάνα που πρέπει να εξασφαλίσουν οι παραγωγοί. Σε περίπτωση που οι σκηνές διαρκούν παραπάνω ή έχουν κοντινά πλάνα στα σώματα των ηθοποιών, τότε αρκούνται στο να φορέσουν τα καλύμματα, που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Bέβαια, αυτό δεν είναι πάντα βολικό, όπως σημειώνει η Ντακότα Τζόνσον. Η ίδια δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για απλό ύφασμα, το οποίο εφαρμόζει στο δέρμα με μία κόλλα. «Δεν κολλάει ολόκληρη η επιφάνεια πάνω στο σώμα. Μόνο ένα σημείο της. Οπότε, με τις κινήσεις και την τριβή, ξεκολλάει. Χρειάστηκε να φοράω δύο από αυτά σε κάθε γύρισμα», αναφέρει στο Marie Claire για την ταινία «50 Αποχρώσεις του Γκρι».

Όταν μάλιστα, κάποια σκηνή δεν ολοκληρώνεται μετά από πολλά γυρίσματα, είτε λόγω του άγχους που έχουν οι ηθοποιοί, είτε άλλων αιτιών, υπάρχει κι άλλη λύση. Υπάρχουν ηθοποιοί, οι οποίοι «χρησιμοποιούνται» από τους σκηνοθέτες καθαρά και μόνο για αυτόν τον λόγο. Ντουμπλάρουν τα σώματα των ηθοποιών, χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό τους και φροντίζουν να ολοκληρωθεί η σκηνή.

Ωστόσο, δεδομένου ότι κανένα σώμα δεν είναι ίδιο με το άλλο, εφαρμόζεται πάντα μακιγιάζ. Η Βαιόλα Ντέιβις για παράδειγμα, αναφέρει πως αυτό είναι το αγαπημένο της κομμάτι. «Δεν νιώθεις εκτεθειμένος. Σου ψεκάζουν ένα σπρέι μαυρίσματος και αυτόματα, νιώθεις ότι δεν είσαι εντελώς γυμνή», λέει.

Ακόμα και ο ιδρώτας που βλέπει ο τηλεθεατής στα σώματα των ηθοποιών, μετά από μια ερωτική σκηνή, δεν είναι αληθινός. «Όλα εξαρτώνται από τον σκηνοθέτη. Αν θέλει ο ιδρώτας να στάζει πάνω στο σώμα τους ή απλά να γυαλίζουν. Αν χρειάζεται να δώσουμε απλά μια όψη ενός δέρματος πιο λιπαρού, τότε εφαρμόζουμε βαζελίνη. Σε περίπτωση που θέλουν πιο πολύ ιδρώτα, ειδικά στο σώμα, τότε χρησιμοποιούμε baby oil αναμεμειγμένο με νερό», αναφέρει ο make up artist των ηθοποιών της ταινίας «Burn».

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα «προβλήματα» που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ηθοποιοί, όταν πρόκειται για μια ερωτική σκηνή κι ειδικότερα, οι γυναίκες. Μια ηθοποιός δεν μπορεί να αφήσει το γύρισμα, ακομα και όταν είναι στις «ημέρες της». Ακόμα και τότε, ακολουθείται η τακτική του μπεζ εσώρουχου και των καλυμμάτων.

Τέλος, ακόμα κι όταν οι ηθοποιοί ξεπερνούν όλα τα παραπάνω προβλήματα, έχουν να αντιμετωπίσουν την «οικειότητα» που έχουν μεταξύ τους, η οποία και δυσκολεύει το γύρισμα μιας τέτοιας σκηνής. Η Νάταλι Πόρτμαν ισχυρίζεται πως ενώ κινηματογραφούσαν το «Black Swan», της ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσει μια ερωτική σκηνή με τη Μίλα Κούνις, επειδή γνωρίζονταν.

«Όταν μας είπαν πως θα παίξουμε μαζί, δεν πίστευα ότι θα πρέπει να κάνουμε σεξ στην κάμερα. Ήταν αρκετά άβολο. Θα ήταν πιο εύκολο να το κάνω με κάποιον που δεν γνωρίζω. Από τη μια σκέφτομαι ότι είναι ωραίο να το κάνω με μια φίλη, που μπορούμε να γελάσουμε, να κάνουμε αστεία και να ξεπεράσουμε μαζί την αμηχανία της στιγμής. Αλλά δεν παύει να είναι άβολο», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο MTV News.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που πολλές παραγωγές πλέον, φροντίζουν να ολοκληρώσουν όλες τις ερωτικές σκηνές της ταινίας από την πρώτη κιόλας ημέρα των γυρισμάτων, προκειμένου οι ηθοποιοί να μην προλάβουν να «δεθούν».

Αυτό συνέβη και στην ταινία «The Town» με τον Μπεν Άφλεκ και την Μπλέικ Λάιβλι. Όπως είχε πει η ηθοποιός στο Interview Magazine, οι δυο τους γύρισαν τη σκηνή που τους δείχνει να «ερωτοτροπούν» την πρώτη κιόλας ημέρα, που μπήκαν στο πλατό. «Υποθέτω πως τελικά, λειτούργησε καλά και έσπασε ο πάγος. Αν και ήταν πολύ άβολα», είπε η σταρ.

Στην αμηχανία τους τη στιγμή εκείνη, δεν βοηθά σίγουρα το γεγονός ότι στο ίδιο δωμάτιο βρίσκονται δεκάδες άτομα. Καμεραμάν, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, make up artist, κομμωτές και άλλα μέλη του συνεργείου παρακολουθούν τη σκηνή, καθ' όλη τη διάρκεια του γυρίσματος, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά.

«Στην οθόνη, μια ερωτική σκηνή φαίνεται τόσο λαμπερή και σέξι και κάθε φορά που βλέπω μια τέτοια, γελάω, γιατί ξέρω τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Υπάρχουν 50 άτομα στο δωμάτιο και σου λένε συνέχεια να σταματήσεις και να ξεκινήσεις ξανά. Πάντα βρίσκεται εκεί κάποιος να σου λέει "πιο κάτω ο ώμος, γύρνα το κεφάλι σου, σήκωσε το χέρι σου" κλπ. Οπότε, δεν είναι όλα τόσο αυθόρμητα όσο φαίνονται», εξηγεί η Ολίβια Γουάιλντ στην Fox News, ενώ δήλωσε επίσης, πως η ίδια προσπαθεί πλέον, εφόσον βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, να ανατρέψει αυτή την κατάσταση και οι ερωτικές σκηνές να γυρίζονται σε ένα πιο «κλειστό» σκηνικό.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top