ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ στον νέο Ισραηλινό ομόλογό του

Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ στον νέο Ισραηλινό ομόλογό του

Συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του εξέφρασε την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Ισραηλινό ομόλογό του, Ελί Κοέν. Οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν τη βούληση για συνέχιση της αμοιβαία επωφελούς στρατηγικής σχέσης Κύπρου – Ισραήλ.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Κασουλίδης, επικοινώνησε απόψε τηλεφωνικά με τον νεοδιορισθέντα Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελί Κοέν, «τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του».

Οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν από κοινού τη βούληση για συνέχιση της αμοιβαία επωφελούς στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Ισραήλ, τόσο στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, όσο και στο πλαίσιο των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας και του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή Ελλάδας και ΗΠΑ, αναφέρεται.

Ο κ. Κασουλίδης, προστίθεται, σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών εδράζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στο διεθνές δίκαιο, χωρίς να αποτελούν παιγνίδι μηδενικού αθροίσματος και χωρίς να επηρεάζονται από την όποια εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, προσβλέποντας σε μεταξύ τους συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top