ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Αποβλάκωση, σεμνοτυφία, μιζέρια και άλλα θρησκευτικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Αποβλάκωση, σεμνοτυφία, μιζέρια και άλλα θρησκευτικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Στο Ιράν της Μεσογείου να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που τα παιδιά μας διδάσκονται βιολογία.

Αν ήταν στο χέρι της θεοκρατικής δημόσιας εκπαίδευσης (που είναι, αλλά κάπου κρατάνε τα προσχήματα) το σατανικό αυτό μάθημα θα είχε εξοστρακιστεί για να κάνει χώρο στη θεωρία της Δημιουργίας, τον Αδάμ, την Εύα, τον πηλό και ότι το ανθρώπινο γένος είναι βασικά προϊόν αιμομιξίας (να θυμίσουμε ότι στον πλανήτη υπήρχαν μόνο οι πρωτόπλαστοι με τους... γιους τους;). Άλλωστε οι ώρες διδασκαλίας της βιολογίας είναι ίσες ή και λιγότερες από εκείνες των θρησκευτικών, γι’ αυτό και πολλά παιδιά (και μετέπειτα ενήλικες) πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία περιέχει όντως τον Υιό που σκοτώνει κάθε ιό.

Τα κυπριακά εκπαιδευτικά βιβλία είναι όπως τις επεξεργασμένες τροφές: καλύτερα να ΜΗΝ ξέρεις τι περιέχουν. Υποψιαζόμαστε ότι είναι βλαβερά, όμως αφήνουμε να τα καταναλώνουν τα παιδιά μας, για να μπορούμε να συνεχίζουμε με τις ζωές μας. Κι όταν ενίοτε σκάει online  κάποιο τελείως fucked up απόσπασμα (αντίστοιχο με τη ροζ γλίτσα στα μπέργκερ ή τα πλάνα από σφαγεία), το παίζουμε σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι στα σόσιαλ και μαντέψτε: συνεχίζουμε κανονικά με τις ζωές μας.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα το παρακάτω διαμαντάκι από το κυπριακό βιβλίο της Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου που έγινε viral:

 

Σύμφωνα λοιπόν με τους φωστήρες συγγραφείς του βιβλίου, που λογικά μεγάλωσαν στον αμερικανικό Νότο όπου ορκίζονται celibacy και ισιώνουν ομοφυλόφιλους σε τελετουργικά με φίδια, η “εγκράτεια και η αγνότητα” (sic) είναι 100% αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης και αποφυγής μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Και ότι “στο πλαίσιο του γάμου μόνο η αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση προσφέρει προστασία από ΣΜΝ”. Επαναλαμβάνω. Σε. Γαμημένο. Βιβλίο. Βιολογίας. Προσπερνάμε την τύπου “Μελωδία της Ευτυχίας” φωτογραφία της πιθανότατα εγκρατούς και αγνής τύπισσας, που τρέχει χαρούμενη στα λιβάδια, επειδή απέχει συνειδητά από το σεξ (τώρα που το σκέφτομαι, αν σε χτυπήσει η αγαμία στο κεφάλι, μπορεί όντως να το κάνεις αυτό - και χειρότερα) και την επιλογή των λέξεων “εγκράτεια” και “αγνότητα” για την “αποχή από το σεξ μέχρι το γάμο” (αλήθεια, πότε γράφτηκε; το ‘55;) που δείχνουν και την όχι-και-τόσο-κολακευτική γνώμη που έχουν οι συγγραφείς για όσους OMG! κάνουν σεξ! Ας μείνουμε στο ότι σε βιβλίο βιολογίας (δηλαδή επιστήμης) ακολουθείται το βαθυστόχαστο σκεπτικό αν-δεν-θέλεις-να-σπάσεις-το-πόδι-σου-απόφυγε-εντελώς-το-τρέξιμο και την τελείως υποθετική, αντιεπιστημονική και επικίνδυνα παραπλανητική θεωρία ότι εντός του γάμου είσαι προστατευμένος από ΣΜΝ, απόδειξη ότι οι συγγραφείς το έχουν κάψει απ’ την πολλή Jane Austen!

Πάλι καλά που δεν έχουν ως τρίτη μέθοδο τη ζώνη αγνότητας.

Η 13χρονη κόρη μου ξεκαρδίστηκε όταν το είδε, κάτι που επίσης αποδεικνύει κάτι που υποψιαζόμαστε από καιρό: τα σχολικά βιβλία δεν έχουν την παραμικρή γαμημένη ιδέα για το πώς είναι τα σημερινά παιδιά, στα οποία υποτίθεται ότι απευθύνονται. Κάποια παίζει να γράφτηκαν πριν δεκαετίες, από μεσήλικες που θεωρούν ότι «πιάνουν» τους νέους, όπως ο εγώ-θα-κάτσω-με-τη-νεολαία θείος, που ξεφουρνίζει σεξιστικά χωρατά του καιρού του, παρά τα what-the-actually-fuck? βλέμματα της πραγματικής νεολαίας.

Γελάμε για να μην κλάψουμε με τη συνειδητοποίηση ότι έχουμε μια δημόσια εκπαίδευση που ελέγχεται από χριστιανοταλιμπάν κι εθνικιστές, που έχουν γραπωθεί από τη θρησκεία, τον (ψευτο)πουριτανισμό και την πατριδοκαπηλία, όπως ο ναυαγός απ’ τη σανίδα, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως, χωρίς αυτά, δεν είναι ο ελληνισμός που θα είχε αφανιστεί (μια χαρά επιβίωνε για αιώνες πριν εμφανιστούν) αλλά η αξιοθρήνητη, ξεπερασμένη ύπαρξή τους. Και ταυτόχρονα να διατηρούν τα παιδικά μυαλά θεόκλειστα, μουδιασμένα, παραγεμισμένα με απαρχαιωμένες αντιλήψεις και χωρίς κριτική σκέψη, ώστε να μετατραπούν στα σανοφάγα κομματόσκυλα, που θα διαιωνίζουν με την ψήφο τους τους πρώτους και κατ’ επέκταση το This is Cyprus καθεστώς.

Γιατί στις εκλογές, αντίθετα με το σεξ, η αποχή δεν σε γλιτώνει απ’ το γαμήσι!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top