Κατεχόμενα: Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο - Φοβούνται αν τα κτήρια μπορούν να αντέξουν σε περίπτωση σεισμού

Κατεχόμενα: Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο - Φοβούνται αν τα κτήρια μπορούν να αντέξουν σε περίπτωση σεισμού

Με τίτλο «Φόβος για σεισμό» η Γενί Ντουζέν γράφει ότι κλιμακώνεται η ανησυχία στα κατεχόμενα όσον αφορά στην ασφάλεια και την καταλληλόλητα των κτιρίων των σχολείων, αφού τίθενται ερωτήματα κατά πόσον αυτά μπορούν να αντέξουν έναν πιθανό σεισμό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, αναφερόμενη σε στοιχεία της τουρκοκυπριακής συντεχνίας δασκάλων, (KTÖS), η εφημερίδα γράφει ότι 89 από 112 σχολεία που λειτουργούν στα κατεχόμενα κτίστηκαν πριν το 1974, ενώ άλλα 22 σχολεία χρίζουν άμεσης συντήρησης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκοκυπριακής συντεχνίας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (KTOEÖS), 5 από τα 48 σχολεία μέσης εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και κρίνονται μη ασφαλή για τους μαθητές.

Τα στοιχεία αυτά, σημειώνει η εφημερίδα, προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, με αποτέλεσμα αρκετοί γονιοί να αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αφού ανησυχούν για την ασφάλειά τους και απαιτούν από το «κράτος» ασφαλή σχολεία για τα παιδιά τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Επίσκεψη στην Κίνα στις αρχές του 2027 για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων

ΠτΔ: Επίσκεψη στην Κίνα στις αρχές του 2027 για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων

Στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Κύπρου – Κίνας, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αντιπρόεδρος της Κίνας κ. Χαν Τζενγκ, σε συνάντηση που είχαν, στη Νέα Υόρκη.