ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στη Cyta – Προς αποχώρηση 400 υπάλληλοι στα επόμενα δύο χρόνια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στη Cyta – Προς αποχώρηση 400 υπάλληλοι στα επόμενα δύο χρόνια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές (8/3) το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου στη Cyta, αφού εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτό γύρω στους 400 υπαλλήλους της Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, στις τάξεις της Cyta επικρατεί ικανοποίηση για την επιτυχία του Σχεδίου, αφού ανάμεσα στις βασικές επιδιώξεις της Αρχής ήταν και η αποχώρηση μέσω του Σχεδίου 400 υπαλλήλων.

Βάσει της ίδιας πληροφόρησης, η ηγεσία της Cyta αναμένεται ότι, αφού εξετάσει όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, θα τα εγκρίνει στην ολότητά τους, ούτως ώστε να επέλθει και η πολυπόθητη ανανέωση στην Αρχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η αποχώρηση των υπαλλήλων θα γίνει σε βάθος χρόνου έως και σε δύο χρόνια από σήμερα, όπως άλλωστε προβλεπόταν και στο Σχέδιο.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου, κάθε υπάλληλος που θα συμμετάσχει σε αυτό, θα δικαιούται και θα λάβει μέχρι και 180.000 ευρώ αφορολόγητες αποζημιώσεις.

Από τα μεγαλύτερα σχέδια

Πηγή από τη Cyta που μίλησε στο ThemaOnline, χαρακτήρισε το Σχέδιο ως ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια εθελούσιας εξόδου που έγινε ποτέ στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και σε ημικρατικό οργάνωση, εκφράζοντας ικανοποίηση για την επιτυχή κατάληξή του.

Όπως είπε, ήταν ένα στοχευμένο σχέδιο με βάση τις μελέτες ως προς τις ανάγκες του Οργανισμού για το μέλλον.

Η ίδια πηγή τόνισε στην ιστοσελίδα μας πως, δεν απαιτηθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2023 λόγω του Σχεδίου Εθελούσιας Αποχώρησης, υποδεικνύοντας ότι «δεν θα αναλώσουμε καν τον προϋπολογισμό μας για φέτος». «Ήταν προνοητικός ο προϋπολογισμός μας για το 2023, με γνώμονα το γεγονός ότι ο κόσμος θα αποχωρήσει τα επόμενα δύο χρόνια από τον Οργανισμό».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στον προϋπολογισμό της Αρχής για το 2023, έχει συμπεριληφθεί πρόνοια για δαπάνες 30 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου, εκτιμώντας ότι «αυτό το ποσό δεν θα αναλωθεί στην ολότητά του φέτος».

Κατά την ίδια πηγή, μετά και την αποχώρηση των 400 υπαλλήλων, θα επέλθει ανανέωση στην Cyta, αφού για κάλυψη μέρους του κενού που θα προκύψει θα καλυφθεί από νέες προσλήψεις προσωπικού.

Σημειώνεται πως, η Αρχή, με τη σύμφωνο γνώμη και του Υπουργείου Οικονομικών, θα μπορεί να προσλάβει μέχρι το 25% όσων θα αποχωρήσουν, δηλαδή μέχρι και 100 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top