ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτρόπαιο περιστατικό: Ασθενής έχασε τα δάκτυλα του λόγω… καθυστέρησης - Πήγε σε δύο νοσοκομεία και δεν τον βοήθησαν

Αποτρόπαιο περιστατικό: Ασθενής έχασε τα δάκτυλα του λόγω… καθυστέρησης - Πήγε σε δύο νοσοκομεία και δεν τον βοήθησαν

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα (13/3), με ασθενή να έχει χάσει τα δάκτυλα του λόγω… κωλυσιεργίας από πλευράς των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος προέβη σε σοβαρές καταγγελίες στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», αναφέρθηκε στο μπάχαλο που επικρατεί στα νοσοκομεία, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα ένας ασθενής να χάσει τα δάκτυλά του μετά από εργατικό ατύχημα.

Όπως ανέφερε, το περιστατικό έγινε την Δευτέρα (13/3), όταν πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος εργαζόταν νόμιμα σε εργοστάσιο, έχασε τα δύο του δάκτυλα σε εργατικό ατύχημα στις 3 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου για δύο ώρες ανέμενε χωρίς ανταπόκριση.

Λόγω αυτής της καθυστέρησης, ο εργοδότης του πολιτικού πρόσφυγα, λόγω του ότι ανησυχούσε, επικοινώνησε μαζί με τον κ. Κουλία και ζήτησε βοήθεια. Ο κ. Κουλίας ανταποκρίθηκε και επικοινώνησε με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία του απάντησε ότι ο ασθενής δεν μπορεί να πάει στον ιδιωτικό τομέα επειδή ο ΟΑΥ δεν το επιτρέπει, καθώς έχουν μικροχειρούργους στα νοσοκομεία του ΟΚΥΠΥ.

Τελικά, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κατά τις 5 το απόγευμα όπου και πάλι δεν έγινε τίποτα, αφού ανέμενε μέχρι τις 11 το βράδυ για να του πουν ότι θα χειρουργηθεί την επόμενη ημέρα.

Με ιδιωτική πρωτοβουλία, ο εργοδότης του πολιτικού πρόσφυγα, τον μετέφερε εσπευσμένα στον μικροχειρούργο Άλκη Αλκιβιάδη στη Λεμεσό, ο οποίος τον χειρούργησε.

Σε δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», ο Δρ. Αλκιβιάδης ανέφερε ότι του μετέφεραν τον ασθενή κατά τις 11:30 την νύχτα αλλά, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε, ο αντίχειρας δεν μπορούσε να ανασυγκολληθεί και ανασυγκολλήθηκε μόνο ο δείκτης, επισημαίνοντας ότι σε αυτά τα ατυχήματα, ο χρόνος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουλίας, δεν έχουν λάβει καμιά απάντηση από τα νοσοκομεία για την στάση του ενώ τόνισε ότι το θέμα θα εγγραφεί στην Βουλή και θα διαταχθεί έρευνα.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top