ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρης Βιολάρης: «Η διακόσμηση είναι τέχνη» - Η «γέννηση» της Avios Design Studio και συμβουλές για τον κάθε χώρο

Άρης Βιολάρης: «Η διακόσμηση είναι τέχνη» - Η «γέννηση» της Avios Design Studio και συμβουλές για τον κάθε χώρο

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του έκανε ο γνωστός Κύπριος αρχιτέκτονας εσωτερικής διακόσμησης, Άρης Βιολάρης, ανοίγοντας τη δική του επιχείρηση. Η Avios Design Studio γεννήθηκε πριν από περίπου τέσσερις μήνες μέσα από την επιθυμία και το πάθος του Άρη Βιολάρη να αφήσει το στίγμα του στον χώρο του interior design.

Ο Άρης Βιολάρης άρχισε σπουδές στην αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στο interior design όπου ένιωσε πως ήταν το στοιχείο του. Το όραμά του είναι να φέρνει στη ζωή αυτό που φαντάζεται για τον χώρο του ο πελάτης ενώ η δουλειά του έχει επιρροές από την Ιαπωνία και τη Σκανδιναβία και εξειδικεύεται στο μοντέρνο μίνιμαλ και μποέμ σχέδιο.

Σε συνέντευξή του στο ThemaOnline παρουσιάζει το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα και αναλύει τις τάσεις στη διακόσμηση για το 2023. Παράλληλα, δίνει συμβουλές στο τι να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε στον χώρο μας.

Τι υπηρεσίες προσφέρει η Avios Design Studio και σε ποιους απευθύνεται;

Οι υπηρεσίες καλύπτουν όλες τις ανάγκες που αφορούν τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο, χωρίς περιορισμούς. Η εταιρεία αναλαμβάνει από την διακόσμηση και επίπλωση, μέχρι τη διαρρύθμιση και αισθητική ενός χώρου. Ακολουθεί ο σχεδιασμός ξυλουργικών εργασιών μεταξύ άλλων για κουζίνα, μπάνιο, ερμάρια και βιβλιοθήκες.

Μια σημαντική υπηρεσία που προσφέρει η Avios Design Studio είναι τα τρισδιάστατα σχέδια (3D visualizations) όπου δίνει την ευχέρεια στον πελάτη να δει σε προγενέστερο στάδιο τον χώρο που φαντάζεται. Επίσης, η επίβλεψη του χώρου είναι ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να επισκεπτόμαστε το εργοτάξιο για να αποφευχθούν τυχόν λάθη και να ακολουθούνται τα σχέδια.

Η εταιρεία απευθύνεται σε πελάτες οι οποίοι θέλουν να διαμορφώσουν είτε μια μικρή γωνιά του σπιτιού / διαμερίσματός τους ή ολόκληρο τον χώρο, καθώς και σε κατασκευαστικές εταιρείες που χρειάζονται τρισδιάστατα σχέδια. Πέραν από κατοικίες, πελάτες μπορεί να είναι καταστήματα, boutique αλλά και χώροι εστίασης, όπως εστιατόρια, καφετέριες και bar.

Γιατί κάποιος να επιλέξει την Avios Design Studio; Τι διαφορετικό μπορεί να δώσει στον πελάτη;

Η διακόσμηση είναι τέχνη γιατί από μόνη της η διαδικασία είναι δημιουργική. Όπως η τέχνη, έτσι και η διακόσμηση προσφέρει κάτι διαφορετικό για τον καθένα από εμάς. Μέσα από την διακόσμηση χώρου, η Avios Design Studio σε συνεργασία με τον πελάτη, διαμορφώνουν και δημιουργούν χώρους οι οποίοι αναβαθμίζονται τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Η Avios Design Studio δίνει προτεραιότητα στην κατανόηση των επιθυμιών του πελάτη, στην άριστη μεταξύ τους επικοινωνία, αξιοποιώντας και την τεχνολογία 3D. Παραμένει δίπλα του καθ’ όλη της διάρκεια της εκτέλεσης του έργου για να πραγματοποιηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι κάνει ένας αρχιτέκτονας εσωτερικής διακόσμησης; Έχει διαφορά από τον διακοσμητή;

Ένας αρχιτέκτονας εσωτερικής διακόσμησης μπορεί να προσφέρει πολλές υπηρεσίες. Μπορεί να εμπλακεί από το αρχικό στάδιο ενός έργου και να συνεργαστεί με τον αρχιτέκτονα, αλλά και όλους όσοι εμπλέκονται. Μπορεί να κάνει αρχιτεκτονικές αλλαγές και να υποδείξει όλες τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές υπηρεσίες. Αυτό στην ουσία είναι που τον ξεχωρίζει από έναν διακοσμητή. Ακολούθως, αναλαμβάνει την επιλογή και υπόδειξη της εσωτερικής / εξωτερικής διάταξης των επίπλων, την επιλογή δαπέδων, χρωματισμών, τα είδη υγιεινής και φωτιστικών. Στη συνέχεια έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό των ξυλουργικών εργασιών π.χ. κουζίνας, μπάνια, υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκες κτλ.

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ένα γραφείο αρχιτεκτονικής διακόσμησης, προσφέρει την τρισδιάστατη αποτύπωση (3D visualization) όλων των πιο πάνω, για να προσφέρει στον πελάτη του την πραγματική/εικονική αίσθηση του χώρου, κάτι το οποίο προσφέρει η Avios Design Studio.

Ποιες είναι οι τάσεις που επικρατούν σήμερα στο interior design;

Σε όλους τους τομείς που αφορούν την τέχνη, οι τάσεις «πηγαινοέρχονται» με μικρές διαφοροποιήσεις ώστε να συνάδουν με τα trends της εποχής. Ξεκινώντας από το 1970 με τον όρο bohemianism, δίνοντας τη σκυτάλη στον μινιμαλισμό τη δεκαετία 1980 – 90. Σήμερα βρίσκουμε λύσεις, συνδυάζοντας αυτούς τους δύο όρους.

Το βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό το 2023 είναι η διαχρονικότητα. Δίνεται έμφαση στους γήινους τόνους, για να έχουμε ως αποτέλεσμα την ηρεμία στον χώρο μας και τη σύνδεση με την φύση. Αποχρώσεις του καφέ, συνεχίζουν να έχουν κύριο ρόλο στο εσωτερικό ενός δωματίου παράλληλα με το μωβ ματζέντα που είναι το χρώμα της χρονιάς.

Επίσης, σημαντικό στοιχείο του 2023 είναι η επιστροφή του νεοκλασικισμού, με έντονες λεπτομέρειες και συμμετρία σε κάθε γραμμή και γωνιά του εσωτερικού χώρου. Μωσαϊκά στοιχεία, marble textures και σιδερένιες λεπτομέρειες συνεχίζουν επίσης να επικρατούν στην επίπλωση όπως τραπεζαρίες, side tables, coffee tables και έπιπλα για κονσόλες.

Όλα αυτά βέβαια, έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και αβεβαιότητα που επικρατεί. Η Avios Design Studio, δεν θεωρεί απαραίτητη την εφαρμογή των επίκαιρων τάσεων, εφόσον οι τάσεις αλλάζουν συνεχώς, αλλά εστιάζει στην λειτουργικότητα σε συνδυασμό με επίκαιρα στοιχεία. Ένας καλλιτέχνης βασίζεται στη δική του ταυτότητα και την διατηρεί επίκαιρη.

Υπάρχει ζήτηση από Κύπριους για τις υπηρεσίες που προσφέρετε; Τι ζητάνε συνήθως περισσότερο;

Η αγορά της Κύπρου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς όμως, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τον τομέα μας. Η πρόσφατη επαναφορά της οικοδομικής ανάπτυξης, έχει βοηθήσει στην αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών που προσφέρει η Avios Design Studio. Η κύρια ζήτηση αφορά τη δημιουργία τρισδιάστατων εικόνων (3D visualizations) και συμβουλές διαμόρφωσης υφιστάμενου χώρου.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να βελτιώσει τον χώρο του; Τι πρέπει να λάβει υπόψη του και τι να αποφύγει;

Η λειτουργικότητα, η πρακτικότητα και η αρμονία είναι οι κύριοι παράγοντες που θα πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη του, όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση του χώρου του.

Για την Avios Design Studio, η λειτουργικότητα σε ένα χώρο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για να προσέξει ο πελάτης. Το κάθε αντικείμενο ανάλογα με τη χρησιμότητά του, τοποθετείται στον χώρο, ώστε - πέρα από την αισθητική - να προσφέρει λειτουργικότητα και πρακτικότητα.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που αντιμετωπίζει κάποιος που θέλει να διαμορφώσει το interior του, είναι οι αποθηκευτικοί χώροι. Έχουμε την τάση άλλωστε να αγοράζουμε ό,τι βλέπουμε. Είναι χρήσιμο να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι. Τέλος, σημαντικό είναι ένας χώρος να έχει μια ταυτότητα, ένα concept δηλαδή που να αντιπροσωπεύει τους ιδιοκτήτες του και το προσωπικό τους γούστο και αισθητική.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφευχθεί η πολυπλοκότητα και η ένωση πολλών διαφορετικών ιδεών.

Την ίδια ώρα, είναι πολύ σημαντική η ορθή τοποθέτηση του artificial lighting. Μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο το πώς φαίνεται ένας χώρος, αλλά και το πώς αισθάνεται κάποιος μέσα στον χώρο αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να λάβετε ξεχωριστές συμβουλές για τον δικό σας χώρο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Avios Design Studio ή να καλέσετε στο 96437343.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top