ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντώνης Δημητρίου για κυρώσεις: «Το αδύναμο πρόβατο η Κύπρος - Μας έφεραν προ τετελεσμένων αμερικανικές και βρετανικές Αρχές»

Αντώνης Δημητρίου για κυρώσεις: «Το αδύναμο πρόβατο η Κύπρος - Μας έφεραν προ τετελεσμένων αμερικανικές και βρετανικές Αρχές»

Για την παγοποίηση λογαριασμών Ρώσων επιχειρηματιών και την υποχρέωση της Κύπρου να ακολουθήσει τις οδηγίες για τις κυρώσεις μίλησε ο έγκριτος νομικός και Διευθύνων Σύμβουλος της Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ, Αντώνης Δημητρίου, στην εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα».

«Έχει έρθει ξανά στην επιφάνεια το θέμα επειδή οι αμερικανικές και βρετανικές αρχές πρόσθεσαν κάποια πρόσωπα στις κυρώσεις. Τέτοιες κυρώσεις έχουν επιβληθεί από την ΕΕ από τον Μάρτιο και Ιούνιο του 2014. Σύμφωνα με τροποποίηση του κυπριακού Συντάγματος οι οδηγίες για κυρώσεις από την ΕΕ υπερισχύουν τόσο της κυπριακής νομοθεσίας όσο και του Συντάγματος. Είχαμε υποχρέωση από το 2014, τότε που έγινε η εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία, να επιβάλουμε περιορισμούς στις συναλλαγές με εταιρείες που είχαν έδρα στη Ρωσία αλλά και φυσικά πρόσωπα», εξήγησε ο Αντώνης Δημητρίου.

«Οι Αρχές όμως στον τόπο μας είναι δύσκολο να ελέγξουν λογιστές και δικηγόρους που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους παράκαμψης των ευρωπαϊκών νομοθεσιών που έχουν συγκεκριμένα παραθυράκια. Τονίζεται όμως, ότι έχουν γίνει πολύ πιο αυστηροί οι κανονισμοί, οι οποίοι μάλιστα τον τελευταίο χρόνο έχουν τροποποιηθεί 10 φορές. Απλούστα μας έφεραν προ τετελεσμένων οι αμερικανικές και βρετανικές αρχές. Οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να παγοποιήσουν λογαριασμούς, γιατί αντίθετα θα είχαν σοβαρά προβλήματα. Εμείς σαν Κράτος δεν πήραμε μέτρα, οι τράπεζες πήραν», υπέδειξε ο γνωστός δικηγόρος.

Πρόσθεσε πως «είναι καλά να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να μην τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις αντί να τις προλαβαίνουμε. Το τι γινόταν και δεν γινόταν στην Κύπρο νομίζω είναι γνωστό σε όλους. Το να λέμε ότι θα κάνουμε εποπτικές αρχές και θα διερευνήσουμε, αυτά είναι εκ των υστέρων αν και κρίνεται θετικό ότι έγινε έστω τώρα».

«Η κύπρος δεν λέω ότι είναι το μαύρο πρόβατο αλλά είναι το αδύναμο πρόβατο. Είμαστε ένα μικρό κράτος, και οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες» κατέληξε ο Αντώνης Δημητρίου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top