ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΟ: Καλεί την Κυβέρνηση να στελεχώσει κατάλληλα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας με αφορμή το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

ΠΕΟ: Καλεί την Κυβέρνηση να στελεχώσει κατάλληλα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας με αφορμή το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Η ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση, με αφορμή το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, να στελεχώσει κατάλληλα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και «να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εκτελεί τον εποπτικό του ρόλο για την εφαρμογή της νομοθεσίας».

«Ακόμη ένα τραγικό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συγκλόνισε την Κύπρο, ακόμη ένας εργαζόμενος δεν επέστρεψε στην οικογένεια του από την εργασία του», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΠΕΟ.

Αναφέρει επίσης ότι «το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, ως το αρμόδιο κυβερνητικό Τμήμα, επιφορτισμένο με το καθήκον της εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει ευθύνη να πατάξει την παρανομία και την ανευθυνότητα των εργοδοτών που βάζουν το κέρδος πάνω από την ζωή και αρτιμέλεια των εργαζομένων τους».

«Τα αίτια και οι λεπτομέρειες του πώς συνέβη το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα διερευνώνται αλλά είναι βέβαιο το γεγονός ότι κάποιοι εργοδότες με στόχο το υπέρμετρο κέρδος επιλέγουν την παράνομη απασχόληση και τη μη λήψη των απαραίτητων μέτρων Ασφάλειας και Υγείας θέτοντας έτσι τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή», προσθέτει.

Η ασυδοσία, σύμφωνα με την ΠΕΟ, «και η μη εφαρμογή από μεγάλη μερίδα εργοδοτών των υποχρεώσεων που η νομοθεσία προβλέπει, δυστυχώς οφείλεται και στην αδυναμία του Υπουργείου Εργασίας να ασκήσει αποτελεσματικό και συστηματικό έλεγχο των χώρων εργασίας».

Επιπλέον, η ΠΕΟ καλεί «για ακόμη μια φορά τους εργοδότες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν από την νομοθεσία και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων τους».

«Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα μετά την εργασία τους να επιστρέφουν στις οικογένειες τους υγιής, με ασφάλεια και αρτιμελής», προσθέτει.

Τέλος, η ΠΕΟ υποστηρίζει την υποχρεωτική εκπαίδευση όλων των εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών και την έκδοση της κάρτας Save -Pass ως κριτήριο για την απασχόληση στον κλάδο, με στόχο την μείωση των εργατικών ατυχημάτων που μαστίζουν τον κατασκευαστικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top