ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα το μεγάλο τετ-α-τετ Αναστασιάδη-Αβέρωφ μετά τις Εκλογές – Κάνουν απολογισμό και στέλνουν μήνυμα ενότητας στον ΔΗΣΥ

Σήμερα το μεγάλο τετ-α-τετ Αναστασιάδη-Αβέρωφ μετά τις Εκλογές – Κάνουν απολογισμό και στέλνουν μήνυμα ενότητας στον ΔΗΣΥ

Πραγματοποιείται σήμερα (29/4) το 17ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, μία βδομάδα πριν τις εσωκομματικές εκλογές, μέσω των οποίων θα επέλθει και η πλήρης ανανέωση της ηγετικής πυραμίδας της Πινδάρου υπό την Αννίτα Δημητρίου.

Το σύνθημα του φετινού Συνεδρίου «Ενωμένοι, ισχυροί για το αύριο» διόλου άσχετο με τις εξελίξεις τους τελευταίους μήνες στο κόμμα δεν είναι, αφού μετά την μεγάλη ήττα των Προεδρικών Εκλογών, η Παράταξη έχει εισέλθει σε μία πορεία ανανέωσης και ενότητας.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Συνέδριο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος του θα γίνει ουσιαστικά απολογισμός της προηγούμενης πενταετίας, ενώ στο δεύτερο μέρος θα γίνει διάλογος ανάμεσα στους Συνέδρους.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο μέρος, πρώτος θα ανέβει στο βήμα και θα απευθυνθεί στους Συνέδρους, οι οποίοι αναμένεται να είναι περί τις 3.000, ο απερχόμενος Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης. Κατά την διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Γεωργιάδης θα προβεί σε απολογισμό της απερχόμενης ηγεσίας του κόμματος, ενώ στη συνέχεια διαδοχικά θα λάβουν τον λόγο ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Πρόεδρος της Παράταξης, Νίκος Αναστασιάδης, και η νέα Πρόεδρος του κόμματος, Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως, στις παρεμβάσεις τους οι κ. Νεοφύτου και Αναστασιάδης αναμένεται να κάνουν τον δικό τους απολογισμό, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να αφήσουν αιχμές ο ένας για τον άλλο αναφορικά με την μεγάλη ήττα του κόμματος, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του έμεινε εκτός β’ γύρου και μάλιστα με υποψήφιο τον ηγέτη του.

Βέβαια, ενδεχομένως οι δύο ισχυροί άνδρες του ΔΗΣΥ, για χάρη της ενότητας της Παράταξης, να αφήσουν πίσω τις όποιες πικρίες του παρελθόντος και να μιλήσουν αποκλειστικά και μόνο για την επόμενη μέρα του κόμματος, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια που γίνεται για ανανέωση και ανασύνταξη του.

Μετά τις παρεμβάσεις των προαναφερθέντων σημαινόντων στελεχών του ΔΗΣΥ, θα υπάρξει ανοικτός διάλογος, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις τέσσερις ώρες και κατά τη διάρκειά του θα δοθεί ο λόγος σε όσους συνέδρους επιθυμούν να τοποθετηθούν για τα τεκταινόμενα στο κόμμα, αλλά και για την επόμενη μέρα της Παράταξης. Σημειώνεται πως, για να μπορέσει κάποιος, όμως, να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια του διαλόγου, θα πρέπει να εγγραφεί στον σχετικό κατάλογο πριν την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου.

Τόσο κατά τις παρεμβάσεις των κ.κ. Γεωργιάδη, Νεοφύτου, Αναστασιάδη και Αβέρωφ, όσο και στις τοποθετήσεις των Συνέδρων που θα ακολουθήσουν, αναμένεται ότι θα γίνει μια ευρεία ανασκόπηση της κατάστασης στην Παράταξη, αναφορικά με το τι συνέβη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις Προεδρικές Εκλογές, όπως επίσης και για τον τρόπο που εξελίχθηκε η εσωκομματική κρίση.

Επίσης, δεν αποκλείεται να κατατεθούν και αρκετές προτάσεις και εισηγήσεις για το μέλλον του κόμματος, το οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο σε μία περίοδο ανανέωσης, η οποία, όπως έχει αναφερθεί και εισαγωγικά, θα ολοκληρωθεί εν πολλοίς την άλλη βδομάδα και μετά 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση.

Οι εσωκομματικές εκλογές

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 6 Μαΐου, κατά τη διάρκειά τους θα εκλεγούν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, οι 3 Αντιπρόεδροι, καθώς και τα 25 μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Υπενθυμίζεται πως, για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου έχουν υποβληθεί τρεις υποψηφιότητες από τους Ευθύμιο Δίπλαρο, Σωτήρη Σαμψών και Μιχάλη Σοφοκλέους, ενώ για τις θέσεις των Αντιπροέδρων κατατέθηκαν επτά υποψηφιότητες. Πρόκειται για τους Ονησίφορο Ιορδάνους, Γιώργου Κάρουλλα, Ξένια Κωνσταντινίδου, Μιχάλη Μιχαήλ, Σάβια Ορφανίδου, Μάριο Πελεκάνο και Φωτεινή Τσιρίδου.

Σημειώνεται, δε, πως για τις 25 θέσεις μελών του Πολιτικού Γραφείου, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και κατέθεσαν υποψηφιότητα 65 μέλη του κόμματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top