Σε μεγάλη ετοιμότητα το Τμήμα Δασών για πυρκαγιές κοντά στη νεκρή ζώνη

Σε μεγάλη ετοιμότητα το Τμήμα Δασών για πυρκαγιές κοντά στη νεκρή ζώνη

Οι πυρκαγιές στα κατεχόμενα μας βάζουν σε μεγάλη ετοιμότητα, ειδικά αυτές που είναι κοντά στη νεκρή ζώνη, δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, προσθέτοντας πως αν η φωτιά επεκταθεί στις ελεύθερες περιοχές τότε "θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη πυρκαγιά".

Ερωτηθείς για την χθεσινή πυρκαγιά κοντά στον κατεχόμενο Λιμνίτη, η οποία τέθηκε αργά χθες το απόγευμα υπό έλεγχο, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συνέδραμε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με δύο πτητικά μέσα, ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αλεξάνδρου απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι είχαν επικοινωνία με το "τμήμα" στα κατεχόμενα το οποίο είναι αρμόδιο για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

«Μέσω του διαπραγματευτή, Μενέλαου Μενελάου, είχαμε προσφερθεί για την παροχή βοήθειας και με επίγειες δυνάμεις, όμως δεν ζητήθηκε τέτοια βοήθεια», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι «οι πυρκαγιές στα κατεχόμενα μας βάζουν σε μεγάλη ετοιμότητα ειδικά όπως αυτήν που ήταν κοντά στη νεκρή ζώνη, που σημαίνει ότι μπορούσε να επεκταθεί προς τις ελεύθερες περιοχές».

«Και ο λόγος που μας βάζουν σε μεγάλη ετοιμότητα αυτού του είδους οι πυρκαγιές είναι ότι από τη στιγμή που δεν κατασβεστεί έγκαιρα και θα έρθει στις ελεύθερες περιοχές, σημαίνει πως όταν θα έρθει θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη πυρκαγιά και όχι μια συνηθισμένη πυρκαγιά. Δηλαδή θα έρθει με μεγάλο μέτωπο», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως «συνήθως μας επιτρέπουν να μπούμε μέσα στ νεκρή ζώνη τα Ηνωμένα Έθνη. «Υπήρξαν και περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε συνεργασία με τους Τουρκοκυπρίους για την κατάσβεση πυρκαγιών εντός της νεκρής ζώνης, αλλά και πάλι αυτός ο φόβος όταν θα έρθει μια πυρκαγιά να είναι μεγάλη, οπόταν αντιλαμβάνεστε ότι η προσπάθεια να αντιμετωπίσεις μια μεγάλη πυρκαγιά είναι πολλαπλάσια από το να αντιμετωπίσεις μια μικρή πυρκαγιά», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Π. Αλαμπρίτης στο «T»: «Δεν θα γίνουμε ΕΛΑΜ για να καλύψουμε οποιονδήποτε θέλει να αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ... Η Αννίτα Δημητρίου θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Λευκωσίας»

Π. Αλαμπρίτης στο «T»: «Δεν θα γίνουμε ΕΛΑΜ για να καλύψουμε οποιονδήποτε θέλει να αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ... Η Αννίτα Δημητρίου θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Λευκωσίας»

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης αναλύει τις θέσεις του, σε ότι αφορά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και για τον ΔΗΣΥ. Απαντά σε όσους έφυγαν από τους κόλπους του ΔΗΣΥ και προσχώρησαν στο ΕΛΑΜ, λέγοντας πως καλύτερα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, παρά να έχουμε κάποιους που είναι λίγο εντός, λίγο εκτός.

BEST OF TOTHEMAONLINE