Υπόθεση Κενάν Αγιάζ: Στην πέμπτη μέρα απεργίας πείνας - Την Τρίτη εκδικάζεται η έφεσή του

Υπόθεση Κενάν Αγιάζ: Στην πέμπτη μέρα απεργίας πείνας - Την Τρίτη εκδικάζεται η έφεσή του

Συνεχίζεται για πέμπτη μέρα η απεργία πείνας επ' αόριστον του φυλακισμένου Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ, που άρχισε την Πέμπτη, 4 Μαϊου. Την Τρίτη θα εκδικαστεί η έφεσή του στην απόφαση για έκδοσή του στη Γερμανία.

Σε ανακοίνωσή του, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» αναφέρει ότι με την απεργια πείνας επ' αόριστον, «το ελάχιστο και τελευταίο μέσο που του απομένει, ο αγωνιστής Κενάν Αγιάζ ζητεί να μην εκδοθεί στην Γερμανία και να αφεθεί ελεύθερος». Ο Κενάν συνελήφθη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που εξέδωσε η Γερμανία, η οποία ζητεί την έκδοσή του κατηγορώντας τον για τρομοκρατία.

Από την Παρασκευή, μια ομάδα από 7 Κούρδους, μαζί με Κύπριο, ξεκίνησε απεργία πείνας, μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο, στη Λευκωσία, υποστηρίζοντας το αίτημα να μην εκδοθεί ο Κενάν και να αφεθεί ελεύθερος. Η απεργία πείνας σε συμπαράσταση του Κενάν συνεχίζεται και τη Δευτέρα, για τέταρτη μέρα, στον χώρο μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Την Τρίτη στις 9πμ θα εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο η έφεση του Κενάν Αγιάζ, κατά της απόφασης για έκοδση του στη Γερμανία. Το Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση υποστήριξης στις 10.30πμ μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο, στη Λευκωσία. Η απόφαση του Ανωτάτου στην έφεση κατά της έκδοσης θα εκδοθεί την Τρίτη, 16 Μαϊου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις προσπάθειες επανεκκίνησης των συνομιλιών στο Κυπριακό, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE