ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέματα της αρμοδιότητας του Υφ. Πρόνοιας συζήτησαν Σιζόπουλος-Ευαγγέλου

Θέματα της αρμοδιότητας του Υφ. Πρόνοιας συζήτησαν Σιζόπουλος-Ευαγγέλου

Θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας συζήτησαν σήμερα αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μαρίνο Σιζόπουλο και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης στο Υφυπουργείο Πρόνοιας βρέθηκαν το πρόγραμμα των κοινωνικών λειτουργών της γειτονιάς, το ΕΕΕ και το στεγαστικό σε συνάρτηση και με το μεταναστευτικό.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ έκανε λόγο για μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, στο πλαίσιο της οποίας, έγινε, όπως εξήγησε, ανταλλαγή απόψεων για βασικά ζητήματα που απασχολούν το Υφυπουργείο Πρόνοιας.

Επίκεντρο της συνάντησης, όπως είπε, ήταν «το θέμα της κοινωνικής λειτουργού της γειτονιάς που έχει ξεκινήσει σε πιλοτική βάση», μια πρόταση, όπως είπε, που η ΕΔΕΚ είχε καταθέσει από το 2003, αλλά και τα προβλήματα που αφορούν το ΕΕΕ και ειδικότερα κάποια κενά που παρουσιάζονται στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου και που θα πρέπει να καλυφτούν προς όφελος των πολιτών, καθώς επίσης και τα προβλήματα που αφορούν το στεγαστικό και τα οποία σχετίζονται τόσο με το μεταναστευτικό όσο και με θέματα που αφορούν τις εκποιήσεις και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες.

Ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση και διαβεβαίωσε ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να στηρίζει εποικοδομητικά τη δράση του Υφυπουργείου Πρόνοιας με προτάσεις και εισηγήσεις έτσι ώστε, στο μέτρο του δυνατού, να βελτιώνεται η προσφορά υπηρεσιών προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού.

Η Υφυπουργός Πρόνοιας μίλησε και αυτή για μια πολύ παραγωγική συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου και ιδιαίτερα το πρόγραμμα του κοινωνικού λειτουργού της γειτονιάς, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε σε πιλοτική βάση για έξι μήνες, με πρόθεση, όπως τόνισε, να επεκταθεί σα παγκύπρια βάση συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στην πιο άμεση και άρτια εξυπηρέτηση των πολιτών με τη συμβολή και των τοπικών αρχών.

Συζητήσαμε επίσης, πρόσθεσε, όλα όσα έχουν να κάνουν με τα επιδόματα που αφορούν το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την παροχή αυτών των επιδομάτων τόσο σε επίπεδο εξυπηρέτησης όσο και σε επίπεδο βελτίωσης των ιδίων των επιδομάτων, καθώς και τα θέματα που προκύπτουν και αντιμετωπίζει το Υφυπουργείο σε σχέση με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν ασυνόδευτους ανήλικους και ευάλωτους μετανάστες.

Ευχαρίστησε τέλος τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για τη συνεργασία η οποία και θα συνεχιστεί, όπως ανέφερε, και με επόμενες συναντήσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top