ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι καταγγελίες Παπαχαραλάμπους κατά Αναστασιάδη – Τι απαίτησε από την Αννίτα

Στη Βουλή οι καταγγελίες Παπαχαραλάμπους κατά Αναστασιάδη – Τι απαίτησε από την Αννίτα

Στο μικροσκόπιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, θα τεθούν σήμερα (24/5) οι πρόσφατες καταγγελίες του τέως Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και άλλων πολιτικών για παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε καταγγείλει ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πήρε τηλέφωνο για να σταματήσει έρευνα για τον αγώνα Καρμιώτισσα-Απόλλων, που είχε συγκεντρώσει υψηλή στοιχηματική δραστηριότητα.

Η εν λόγω αναφορά του τέως Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Αναστασιάδη, έκανε λόγο για άκρως ψευδείς και ετεροχρονισμένους ισχυρισμούς, με τον κ. Παπαχαραλάμπους να επανέρχεται, προειδοποιώντας ότι θα επανέλθει μόλις εξεταστούν καταγγελίες εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη για διαπλοκή και διαφθορά.

Σημειώνεται πως, στην αντιπαράθεση ανάμεσα στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Παπαχαραλάμπους μπήκαν και τα κόμματα, με τον ΔΗΣΥ να κάνει λόγο για ανεπίτρεπτες καταγγελίες από πλευράς του τέως Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού, αφήνοντας, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο πίσω από αυτές να βρίσκεται η εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.

Από πλευράς του το ΑΚΕΛ, το οποίο ενέγραψε το θέμα στην Βουλή, αφού χαρακτήρισε τις καταγγελίες Παπαχαραλάμπους σοβαρές, καλούσε την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη «να απαντήσει στην κοινωνία αν θα επιλέξει το δρόμο της συγκάλυψης του Νίκου Αναστασιάδη ή αν θα δράσει για να υπάρξει διερεύνηση και απόδοση πιθανών ευθυνών».

Αξίζει να αναφερθεί πως, ενώπιον της Επιτροπής, η οποία θα εξετάσει αυτεπάγγελτα τις καταγγελίες του τέως Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού, πέραν του κ. Παπαχαραλάμπους, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της
Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας Κύπρου, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, o πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, καθώς και τα τέως μέλη της εν λόγω Επιτροπής.

Τι απαίτησε από την Αννίτα ο κ. Παπαχαραλάμπους

Πάντως, η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών, προμηνύεται ότι θα είναι αρκετά έντονη, ενώ θα πραγματοποιηθεί και υπό το βάρος των προειδοποιήσεων του κ. Παπαχαραλάμπους προς την Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, σε επιστολή του προς τον κ. Δημητρίου απευθύνει… παράκληση όπως όλοι οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ, περιλαμβανομένου και του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρη Δημητρίου, απέχουν από την σημερινή συζήτηση. Κι αυτό, λόγω της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει ο ΔΗΣΥ αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Παπαχαραλάμπους, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι αδιανόητο το κόμμα σας να αποφασίζει για την ενοχή μου, να με αποκαλεί ανέντιμο, με χαρακτηρισμούς ακατανόμαστους και να παρευρίσκονται βουλευτές σας ν’ ακούσουν τις θέσεις μου».

Μάλιστα, ο κ. Παπαχαραλάμπους προειδοποιεί την Πρόεδρο της Βουλής πως, σε περίπτωση που η θέση του δεν γίνει δεχτή, θα προβεί στις ανάλογες καταγγελίες στις Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top