ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλει άλλες 209.000 ευρώ για συνεργάτες που αποσπάστηκαν στο Προεδρικό και για μελέτη ανάπτυξης ορεινών περιοχών η Κυβέρνηση – Τα ποσά αναλυτικά

Θέλει άλλες 209.000 ευρώ για συνεργάτες που αποσπάστηκαν στο Προεδρικό και για μελέτη ανάπτυξης ορεινών περιοχών η Κυβέρνηση – Τα ποσά αναλυτικά

Πρόσθετες πιστώσεις ύψους 209.104 ευρώ, οποίες είχαν «σταυρωθεί» από τη Βουλή κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023, ζητά η Κυβέρνηση, μέσω επιστολής της προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Το εν λόγω αίτημα, το οποίο αφορά συνεργάτες της Κυβέρνησης που αποσπάστηκαν στο Προεδρικό από οργανισμούς δημοσίου δικαίου, καθώς και για την εκπόνηση μελέτης ανάπτυξης των ορεινών περιοχών των επαρχιών Πάφου, Λάρνακας και Λεμεσού, θα τεθεί σήμερα (29/5) ενώπιον της Επιτροπής για εξέταση.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνοδεύουν το αίτημα, ποσό 73.515 ευρώ θα αξιοποιηθεί για την καταβολή του εργατικού κόστους για την περίοδο 1/10/22-31/12/22 συν 13ο και από 1/1/23-23/3/23, δύο υπαλλήλων της Cyta που είχαν αποσπαστεί στην Προεδρία και το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ποσό 49.688 ευρώ θα καλύψει το εργατικό κόστος για την περίοδο 6/3/23-31/12/23, γραμματέα εργοδοτούμενης αορίστου χρόνου από τη ΔΕΦΑ, η οποία έχει αποσπαστεί στην Προεδρία και το Προεδρικό Μέγαρο. Σημειώνεται πως, η απόσπαση της εν λόγω γραμματέως θα διαρκέσει μέχρι τις 5/3/26.

Επίσης, ποσό 34.300 ευρώ θα αξιοποιηθεί για κάλυψη του εργατικού κόστους, για την περίοδο 1/3/23-31/12/23, συντάκτη, εργοδοτούμενης αορίστου χρόνου από το ΡΙΚ, η οποία έχει αποσπαστεί στην Προεδρία και το Προεδρικό Μέγαρο.

Επιπρόσθετα, ποσό 37.081 ευρώ, θα αξιοποιηθεί για την εκπόνηση μελέτης Στρατηγικής Ανάπτυξης για τις ορεινές περιοχές των Επαρχιών Πάφου και Λάρνακας, καθώς και της υπόλοιπης Επαρχίας Λεμεσού. Η εν λόγω μελέτη, θα εστιάσει αρχικά στη διάγνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται αυτές οι περιοχές και στη συνέχεια θα εμπλουτίσει τις υφιστάμενες παρεμβάσεις της ΕΣΑΟΚ με δράσεις, έργα, ενέργειες, κ.ά.

Αξίζει να αναφερθεί πως, η εν λόγω Σύμβαση υπεγράφη στις 8/12/21 καιως εκ τούτου δεν χρησιμοποιήθηκε το ποσό που αποδεσμεύτηκε το 2021. Σημειώνεται, δε, πως η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί 14 μήνες από την ημέρα ανάθεσης.

Πέραν των πιο πάνω, ποσό 5.000 ευρώ θα καλύψει τα έξοδα έκδοσης ενημερωτικού τριπτύχου για τις πρόνοιες, το σκοπό και τους στόχους του Ψηφίσματος 1325, ενώ ποσό 9.520 ευρώ θα καλύψει τα έξοδα για εκπόνηση οδηγού συμπεριφορά για το προσωπικό που υπηρετεί σε στρατιωτικές και πολιτικές αποστολές αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, των κοριτσιών, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών που υπηρετούν στον στρατό, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, ειρηνευτικών διαδικασιών και περιόδων οικοδόμησης και διατήρησης της ειρήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για μισθούς Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων – Η αντιμισθία και τα έξοδα παραστάσεως

«Σπάνε» τα κοντέρ οι εκποιήσεις – Στο «σφυρί» 682 ακίνητα αξίας 84,4 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο – Ανάμεσά τους και γήπεδο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top