ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

«Να τους πάρετε έσσω σας»

«Να τους πάρετε έσσω σας»

Η φράση χαρακτηριστική του μέσου τρωγλοδύτη ξενοφοβικού Κυπραίου με περισσότερα άλυτα θέματα κι από τα συρτάρια του ΟΗΕ ως “επιχείρημα” σχεδόν σε κάθε συζήτηση για το μεταναστευτικό κυρίως online γιατί εκεί οι κουραδόμαγκες αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια. Βλέπετε στην αληθινή ζωή πρέπει να μαζεύονται αγέλες για να επιτίθενται σε φτωχούς μεροκαματιάρηδες ντελιβεράδες ή νεαρές κοπέλες που δεν γοητεύονται από το επιπέδου “καμ γουιθ μι για να τη βρεις” καμάκι τους.

Φυσικά και αυτή η φράση αποτελεί την επιτομή της ηλιθιότητας απ’ την άλλη πάλι δεν μιλάμε και για μέλη της MENSA. Είπαμε δεν είναι όλοι οι ηλίθιοι ρατσιστές αλλά όλοι οι ρατσιστές είναι ηλίθιοι. Γιατί πρέπει στ’ αλήθεια να έχεις εγκέφαλο μικρότερο κι από κολεόπτερου για να πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και μία γαμημένη πιθανότητα στο σύμπαν (σ’ αυτό, δεν ξέρω για τα εναλλακτικά) να θεωρείσαι ανώτερος από άλλους ανθρώπους απλά και μόνο χάρη στο τελείως τυχαίο γεγονός του ότι γεννήθηκες Έλληνας. Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο και το δείχνεις τακτικά με τα λόγια και τις πράξεις σου, τότε δεν εξετάζεται αν είσαι ηλίθιος, αλλά το πόσο ηλίθιος είσαι. Γιατί και η ηλιθιότητα έχει διαβαθμίσεις.

Ας επιστρέψουμε στη μνημειώδη της εθνικής μας παθογένειας φράση “να τους πάρετε σπίτι σας” ή “έσσω σας” στην κυπριακή διάλεκτο που κάποιος καλαμαράς μπορεί να μπερδέψει με τη γνωστή εταιρεία πετρελαιοειδών. Αυτός που την ξεστομίζει συνήθως εννοεί πως αν υποστηρίζουμε τους μετανάστες να τους πάρουμε στο σπίτι μας για να δούμε τη γλύκα τουτέστιν να μας κλέψουν, να μας βιάσουν και να μας σφάξουν όπως συνέβη τόσες φορές στην οικογένεια και τους φίλους του χαρακτήρα του Charles Bronson στα Death Wish που προφανώς έχουν για Βίβλο. Και ταυτόχρονα υπονοούν ότι οι ίδιοι θα έβαζαν με περισσή ευκολία στο σπίτι τους κάποιον επειδή είναι απλά και μόνο Ελληνοκύπριος; Φυσικά και όχι αλλά νομίζω πως έχουμε ήδη ξεπεράσει το σημείο όπου αναζητούμε λογική στην αντιπαράθεση με θιασώτη του “πάρτους έσσω σου”, σωστά;

Αλλά ας πάμε με τα νερά τους, ξέρετε, αυτά που μπάζει η “λογική” τους. Από τη μία έχουμε τον 20χρονο Γιουσούφ από το Πακιστάν, ντελιβεράς σε εταιρεία-γαλέρα που εκμεταλλεύεται απασχολεί αποκλειστικά μετανάστες και της οποίας ιδιοκτήτης είναι γνωστή μούρη του ακροδεξιού/εθνικιστικού κινήματος που καταφέρνεται συχνά-πυκνά εναντίον μεταναστών και προσφύγων. Ο Γιουσούφ δουλεύει 12 με 16 ώρες την ημέρα μια δουλειά που σχεδόν κανένας Ελληνοκύπριος δεν καταδέχεται να κάνει για να βγάλει έναν μισθό για χάρη του οποίου πολύ αμφιβάλλω αν κάποιος γηγενής σηκωνόταν καν απ’ το κρεβάτι το πρωί. Με εκείνα τα χρήματα περνάει σε μια χώρα με υψηλό κόστος ζωής, πιθανότατα στοιβαγμένος σε κάποιο γκρεμούλι στην παλιά Λευκωσία ιδιοκτησίας κάποιου αετονύχη Ελληνοκύπριου που ζητάει ενοίκιο Upper East Side και στέλνοντας έμβασμα στην οικογένεια πίσω στην πατρίδα - αν δεν έχει ήδη τη δική του εδώ. Από την άλλη έχουμε τον Ελληνοκύπριο Γιαννή, ένα 22χρονο entitled καθίκι που νομίζει πως όλος ο κόσμος τού χρωστάει. Μισεί τον Γιουσούφ γιατί έτσι του έμαθαν οι γονείς, οι φίλοι, οι καθηγητές, οι παπάδες και τα παιδιά με τα μαύρα στον σύνδεσμο φιλάθλων όπου περνάει και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Δεν δουλεύει γιατί είναι πρωτίστως τεμπέλης αλλά το “έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τις δουλειές” ακούγεται πιο legit δικαιολογία. Γι’ αυτό και θεωρεί καλύτερη πηγή εσόδων το να ληστεύει Πακιστανούς ντελιβεράδες που ούτως ή άλλως του κλέβουν τις δουλειές που δεν κάνει και τα επιδόματα που δεν δικαιούται. Και δεν το κάνει μόνος του. Έχει τους κολλητούς απ’ τον σύνδεσμο με τους οποίους επιτίθενται σαν αγέλη. Στους ντελιβεράδες για να τους ληστέψουν, σε τυχαίους περαστικούς στο δρόμο αν φέρουν τα διακριτικά της λάθος ομάδας, σε νέες κοπέλες που τολμούν να απορρίψουν τέτοια κελεπούρια (κι αν είναι και “Τουρκούες” ακόμα χειρότερα, τότε το παίρνουν ΚΑΙ πατριωτικά).

Λοιπόν, ποιον από τους δύο θα βάζατε στο σπίτι σας; Ή να το θέσω διαφορετικά, θα βάζατε το κακομαθημένο σκατόπαιδο που ληστεύει με μαχαίρι μεροκαματιάρηδες που θεωρεί κατώτερης κάστας ή τους τοξικούς incels της Αγίας Νάπας που επιτέθηκαν στην 25χρονη Τουρκοκύπρια; Θα τους αφήνατε κοντά στα παιδιά σας ή να βγουν ραντεβού με την κόρη ή την αδελφή σας, μόνο και μόνο επειδή είναι Ελληνοκύπριοι, χριστιανοί, λευκοί και εχμ.. πατριώτες; Εξυπακούεται πως δεν είναι όλοι οι αλλοδαποί σαν τον Γιουσούφ, ούτε όλοι οι Ελληνοκύπριοι σαν το μαλακισμένο τον Γιαννή. Αυτά είναι μόνο παραδείγματα γι’ αυτούς που αρέσκονται στις άκυρες γενικεύσεις αρνούμενοι να δουν την προσωπικότητα πίσω από την καταγωγή, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αυτοί που προτιμούν να μισούν χωρίς καν να ξέρουν το γιατί. Απλά και μόνο επειδή έτσι τους έμαθαν και οι ίδιοι δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να το ψάξουν.

Προσωπικά έχω πολύ αυστηρά κριτήρια για το ποιον θα βάλω σπίτι μου και δεν έχουν καμία σχέση με καταγωγή ή θρήσκευμα. Εσύ πάλι μπορείς να βάλεις το αντράκι της Αγίας Νάπας στο δικό σου, να παντρευτεί και την κόρη σου, γιατί όχι; Μην αφήσεις τέτοιο κελεπούρι να πάει χαμένο. Και να κοιμάσαι ήσυχος ότι όλο αυτό το μίσος, τα κόμπλεξ, τις ανασφάλειες και τα νεύρα θα τα φυλάει μόνο για τους αλλοδαπούς και τους αλλόθρησκους. Αποκλείεται, ξέρω γω, να στραφεί... εναντίον σας.

Είναι “δικός μας” άλλωστε, σωστά;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top