ΔΙΕΘΝΗ

Και ο Κρις Κρίστι στη λίστα των «αντιπάλων» του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Και ο Κρις Κρίστι στη λίστα των «αντιπάλων» του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι, ο Ρεπουμπλικάνος Κρις Κρίστι, πρώην σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ που έχει αναχθεί σε έναν από τους σφοδρότερους πολέμιούς του, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι είναι υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο 60χρονος Κρίστι ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του χθες σε συγκέντρωση στο Νιού Χάμσαϊρ, αφού κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ήδη υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι, εκτός από τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, μεταξύ άλλων.

Ο Κρίστι βρίσκεται ακόμη πολύ χαμηλά στην πρόθεση ψήφου και ήδη έχει αρχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του Τραμπ, που εμφανίζεται φαβορί μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζοντάς τον εγωκεντρικό και ανειλικρινή. Ο πρώην πρόεδρος «πάντα βρίσκει κάποιον ή κάτι για να κατηγορήσει για όσα πάνε στραβά, αλλά βρίσκει πάντα έναν τρόπο να πάρει τα εύσημα για ό,τι πάει καλά», κατήγγειλε ο Κρίστι.

Το 2016 ο πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι ήταν ξανά υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ δεν άργησε να απαντήσει στις επιθέσεις, λέγοντας ότι η ομιλία του Κρίστι ήταν «βαρετή» και «δύσκολη να την παρακολουθήσει κανείς». «Αυτό περιμένει κανείς από έναν αποτυχημένο κυβερνήτη», πρόσθεσε. Εξάλλου ο πρώην πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να μην συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα από τα πρώτα δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων των Ρεπουμπλικανών. «Αν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη χώρα – κι έχω σοβαρές αμφιβολίες επ’ αυτού—τότε πρέπει να πάει, δεν πρέπει να φοβάται», τόνισε ο Κρίστι μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο ίδιος επέκρινε τον δισεκατομμυριούχο και για σειρά άλλα θέματα, αναφερόμενος κυρίως στις πολλές δικαστικές έρευνες εναντίον του και χαρακτηρίζοντάς τον «μαριονέτα του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top