ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσλήσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Κάθε δύο χρόνια αντί ένα οι κυβερνητικές εξετάσεις προτείνει η ΔΗΠΑ

Προσλήσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Κάθε δύο χρόνια αντί ένα οι κυβερνητικές εξετάσεις προτείνει η ΔΗΠΑ

Σε εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του Βουλευτή της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνου Μουσιούττα για τις αλλαγές στις κυβερνητικές εξετάσεις για πρόσληψη στη δημόσια υπηρεσία. Oι αρμόδιες υπηρεσίες, συμφώνησαν ότι οι αλλαγές που προτείνει ο Βουλευτής της Παράταξής μας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σκοπός της Πρότασης Νόμου, που κατέθεσε ο κύριος Μουσιούττας, είναι η τροποποίηση του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου, ώστε αφενός η γραπτή εξέταση για διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία να διεξάγεται κάθε δύο έτη αντί κάθε έτος. Επιπλέον, η αποδοχή διορισμού σε θέση από επιτυχόντα υποψήφιο να συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από τη διεκδίκηση άλλης θέσης που προκηρύσσεται εντός της περιόδου των δύο ετών που έπονται της ημερομηνίας διεξαγωγής της εξέτασης.

Οι τροποποιήσεις που προωθούνται από την πρόταση στοχεύουν:

1. Στην παροχή στον επιτυχόντα υποψήφιο περισσότερων ευκαιριών επιλογής θέσης καθότι θα μπορεί να διεκδικήσει θέσεις που προκηρύσσονται εντός των δύο ετών που έπονται της γραπτής εξέτασης αντί εντός του επόμενου έτους.

2. Στη μείωση του κόστους για συμμετοχή του υποψηφίου στη γραπτή εξέταση και στη μείωση κόστους εξόδων

3. Στην εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας, καθότι με την αποδοχή διορισμού σε θέση από υποψήφιο και τη διαγραφή του από τον κατάλογο επιτυχόντων στην γραπτή εξέταση, το πρόσωπο αυτό χάνει το δικαίωμα να εγκαταλείψει τη θέση που αποδέχθηκε για άλλη θέση που προκηρύσσεται κενή εντός της περιόδου των δύο ετών που έπονται της ημερομηνίας διεξαγωγής της εξέτασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούςΔεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να συνεχίσει για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως ελπίζει οι διαδικασίες για την ανάδειξη της ηγεσίας της ΕΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top