ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δίπλωμα οδήγησης... τέλος από όποιον οδηγεί μεθυσμένος ή με το κινητό στο χέρι

Ιταλία: Δίπλωμα οδήγησης... τέλος από όποιον οδηγεί μεθυσμένος ή με το κινητό στο χέρι

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει αύριο, Πέμπτη, νέες και πιο αυστηρές ποινές για όποιον δεν σέβεται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa, η κυβέρνηση Μελόνι προτίθεται να εγκρίνει την υποχρεωτική αφαίρεση του διπλώματος για όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο, το δίπλωμα οδήγησης θα αφαιρείται και από όποιον συλλαμβάνεται να οδηγεί σε κατάσταση μέθης.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι εννοεί επίσης, να αυξήσει τα μέτρα για την προστασία όσων μετακινούνται με ποδήλατο και να επιβάλει υποχρεωτική ασφάλιση, όπως και πινακίδες, για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Όπως γράφει η La Stampa, τέλος, βάσει των νέων κανόνων, η χρήση των μηχανημάτων για την ηλεκτρονική καταγραφή της ταχύτητας των οχημάτων θα γίνεται με στόχο την προστασία της ακεραιότητας των πολιτών, με ίδιες παραμέτρους σε όλη την χώρα «και όχι για να πολλαπλασιάζονται ουσιαστικά τα διάφορα πρόστιμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top