ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλαφ Σολτς: Ελπίδα πως η ΕΕ μπορεί να δώσει «νέα ώθηση» για το Κυπριακό

Όλαφ Σολτς: Ελπίδα πως η ΕΕ μπορεί να δώσει «νέα ώθηση» για το Κυπριακό

Την ελπίδα πως μπορεί «να δοθεί νέα ώθηση» για την Κύπρο μέσα από τις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, στο πλαίσιο αναφορών του για τις σχέσεις με την Τουρκία και την προσπάθεια βελτίωσης τους.

«Μιλήσαμε για τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Όπως όλοι γνωρίζουμε, στην Τουρκία διεξήχθησαν εκλογές και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για να ξεκινήσουμε μια νέα καλή συνεργασία. Και αυτό ήταν επίσης αντικείμενο αποφάσεων που ελήφθησαν», σημείωσε.

«Ο Ύπατος Εκπρόσωπος και η Επιτροπή έχουν αναλάβει να υποβάλουν προτάσεις για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία», πρόσθεσε.

«Μιλήσαμε επίσης για την Κύπρο και την Ελλάδα και ελπίζουμε ότι όσον αφορά την Κύπρο, να μπορέσουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις εξελίξεις» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top