ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσωρινό πάγωμα εκποιήσεων, «ντρίπλα» από κυβέρνηση

Προσωρινό πάγωμα εκποιήσεων, «ντρίπλα» από κυβέρνηση

Άσπρος καπνός βγήκε τελικά από τη συνάντηση του Προέδρο της Δημοκρατίας με τους τραπεζίτες και τους διαχειριστές δανείων, αφού συμφώνησαν σε ανεπίσημο  μορατόριουμ στις εκποιήσεις πρώτων κατοικιών μέχρι €350.000. Η ρύθμιση αυτή είναι προσωρινή για μερικούς μήνες, ώστε με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις στη βάση των κυβερνητικών νομοσχεδίων, που θα φιλοδοξούν να δώσουν τέρμα σε αυτό το σίριαλ των εκποιήσεων και των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων.

Η συμφωνία για άτυπο πάγωμα των εκποιήσεων για τους επόμενους μήνες, προκαλεί ανακούφιση στην κυβέρνηση, γιατί ήταν ορατός ο κίνδυνος υπερψήφισης της πρότασης νόμου ακόμη και από συμπολιτευόμενα κόμματα, που επιτρέπει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη και αναστολή της διαδικασίας εκποίησης. Μια τέτοια εξέλιξη προκαλούσε έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό το φόβο αρνητικής αντίδρασης από τους οίκους αξιολόγησης.

«Οποιαδήποτε ενέργεια ή απόφαση κάποιων έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε καθολική απαγόρευση των εκποιήσεων, το μόνο που θα πετύχει είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην οικονομία της χώρας μας. Και όταν έχει προβλήματα η οικονομία μιας χώρας περιορίζονται οι δυνατότητες να έχεις κοινωνική πολιτική, δεν μπορείς να αναπτύξεις στεγαστική πολιτική που ενδιαφέρει τους νέους μας και πολλά άλλα» δήλωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προαναγγέλλοντας τις κυβερνητικές προτάσεις που θα κατατεθούν σήμερα ενώπιον της Βουλής για ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα ψηφίσει σήμερα το νομοσχέδιο για το Δικαστήριο Εκποιήσεων, καθώς και πακέτο διαφόρων νομοσχεδίων που επιφέρουν αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των πλειστηριασμών.  Πέραν του Δικαστηρίου Εκποιήσεων, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει στην υλοποίηση του Σχεδίου «Ενοίκιο έναντι Δόσης», το οποίο έτυχε έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η επικαιροποίηση του Σχεδίου «Εστία» με διεύρυνση των κριτηρίων ώστε να καλύπτει περισσότερους δικαιούχους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top