ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά – Στο χακί πέραν των 3.500 νέοι – Όλες οι πληροφορίες

Αρχίζει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά – Στο χακί πέραν των 3.500 νέοι – Όλες οι πληροφορίες

Αρχίζει σήμερα Δευτέρα (10/7) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2023 ΕΣΣΟ στην Εθνική Φρουρά, οι οποίοι υπολογίζεται ότι ανέρχονται στις 3.600 άτομα και ο αριθμός τους κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, η κατάταξη των νεοσυλλέκτων στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Στρατόπεδο «Χρ. Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ) θα πραγματοποιηθεί από 10 μέχρι 14 Ιουλίου 2023 και στο ΚΕΝ Πάφου από 11 μέχρι 13 Ιουλίου 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα όπως αναγράφεται στο σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης, με στρατιωτική στολή (εφόσον την έχουν παραλάβει), έχοντας απαραίτητα μαζί τους:
• Το δελτίο ταυτότητας ή οποιονδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία τους.
• Το σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης που έχουν λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ή τους έχει επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο (δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή).
• Όλα τα είδη ιματισμού και υπόδησης εφόσον τα έχουν παραλάβει.
• Ιατρική βεβαίωση σε περίπτωση κατά την οποία ο στρατεύσιμος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας.
• Ιατρικές γνωματεύσεις - εκθέσεις, για τυχόν προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά του για εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, σε περίπτωση κατά την οποία δεν παρουσιάσθηκε για εξέταση στις Υγειονομικές Επιτροπές, το προηγούμενο διάστημα.
• Βεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), σε περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού δεν υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή παραδόθηκαν κατά την εξέταση από τις Υγειονομικές επιτροπές.
• Σε περίπτωση κατά την οποία o στρατεύσιμος δεν υπόβαλε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή παράδωσε κατά την εξέταση από τις Υγειονομικές επιτροπές την Βεβαίωση εμβολιαστικής κατάστασης και ομάδα αίματος, να την προσκομίσει.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Άμυνας και για αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας των νεοσυλλέκτων, καλεί τους στρατεύσιμους να μην προσέλθουν με τα δικά τους οχήματα, καθώς με το πέρας της κατάταξής τους, θα μεταφερθούν αυθημερόν στις Μονάδες τους με μέριμνα της Εθνικής Φρουράς.

Επιλογή Όπλων, Σωμάτων, Κλάδων και Μονάδων

Υπενθυμίζεται ότι, η διαδικασία επιλογής των νεοσυλλέκτων της 2023 ΕΣΣΟ σε Όπλα – Σώματα, Κλάδους και Μονάδες της Εθνικής Φρουράς, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (7/7) στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα, Βουλευτών της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας, Ανδρέα Π. Λουκά.

Η επιλογή των οπλιτών πραγματοποιήθηκε με πιστοποιημένο λογισμικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου διασφαλίστηκε κατ’ απόλυτο τρόπο η αξιοκρατία και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Τα αποτελέσματα τηρούνται από την Επιτροπή Επιλογικής Διαδικασίας σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο και θα κοινοποιούνται στους στρατεύσιμους και τις Μονάδες την ημέρα κατάταξης ενός εκάστου.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως μετά την τοποθέτησή τους στις Μονάδες όπου θα υπηρετήσουν, οι νεοσύλλεκτοι θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της εκπαίδευσής τους και θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο των στρατιωτών που υπηρετούν σε αυτή και θα λαμβάνουν άδειες ανάλογα με τις ανάγκες της Μονάδας.

Πότε θα γίνει η ορκωμοσία

Σημειώνεται ότι, η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουλίου 2023 η ώρα 08:00.

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες, για τον τόπο και χρόνο προσέλευσης θα λάβουν οι στρατεύσιμοι από τις Διοικήσεις των Μονάδων, για ενημέρωση των οικείων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων για τις εκποιήσεις – Ξανά στο προσκήνιο προτάσεις νόμου και το νομοσχέδιο για σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου

Αρχίζει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά – Στο χακί πέραν των 3.500 νέοι – Όλες οι πληροφορίες

Υπόθεση Περικλέους: Απαντούν στις κατηγορίες χάκερ, μάνα και θείος

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top