Άρχισαν οι ρίψεις με εναέρια μέσα στην Αττική

Άρχισαν οι ρίψεις με εναέρια μέσα στην Αττική

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι ρίψεις με εναέρια μέσα σε τρία μέτωπα φωτιάς που καίνε από χθες στην Αττική.

Η πιο δύσκολη κατάσταση διαμορφώνεται στα Δερβενοχώρια, όπου δόθηκε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να αναχαιτιστούν τα πύρινα μέτωπα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επεκτάθηκε το μέτωπο στα Δερβενοχώρια, το οποίο εμπνέει τη μεγαλύτερη ανησυχία μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η φωτιά κατευθύνεται προς τη Μαγούλα Αττικής, ενώ μεγάλος φόβος όλων είναι μην αλλάξει η φορά των ανέμων και κινηθεί προς την Πάρνηθα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έξω από το Πάνακτο Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Πριν λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους της περιοχής για τη δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας πλησίον του καναλιού Μόρνου και καλώντας τους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, ένας νέος συναγερμός σήμανε στο πύρινο μέτωπο που τύλιξε νωρίτερα τα Καλύβια, το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα. Η αναζωπύρωση έφερε τις τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, άρχισαν να καίγονται κατοικίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τέρμα στην ασυδοσία με Τ/κ περιουσίες, σφίγγει τα λουριά ο Ιωάννου

Σχέδιο «ΚτίΖω»: Άρχισε η εκκένωση και η παράδοση κλειδιών διαμερισμάτων επικίνδυνων πολυκατοικιών – Πότε αναμένεται να κατεδαφιστούν

Κλιματιστικό ή ανεμιστήρα; Πως να δροσιστούμε χωρίς να «τρομάξουμε» με τον λογαριασμό του ρεύματος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE