ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Λύπη για την απόρριψη της πρότασης νόμου κατά των εκποιήσεων

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Λύπη για την απόρριψη της πρότασης νόμου κατά των εκποιήσεων

Λύπη για την απόρριψη της επίμαχης πρότασης νόμου που έδινε δικαίωμα σε δανειολήπτες να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για εξασφάλιση διατάγματος αναστολής μιας διαδικασίας εκποίησης προκειμένου να εξεταστεί το οφειλόμενο ποσό εκφράζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) κάνοντας λόγο για κινδυνολογία.

«Λύπη και απογοήτευση μας προκάλεσε η απόφαση της Βουλής να απορρίψει την Πρόταση Νόμου. Όλοι κρίνονται για τις επιλογές που έκαναν», αναφέρει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ και υποστηρίζει πως «οι αβάσιμες δικαιολογίες για το πώς ψήφισαν και δεν ψήφισαν εκείνοι που το έκαναν κρίθηκαν ήδη από τους Δανειολήπτες. Οι Δανειολήπτες θα τους φερθούν ανάλογα όταν έρθει η ώρα».

Σύμφωνα με τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ, η πρόταση νόμου, δεν αλλοιώνει και ούτε καν επηρεάζει το νομικό πλαίσιο των εκποιήσεων. «Επομένως , δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την οικονομία του τόπου μας πράγμα που διαπίστωσαν οι Ευρωπαίοι επόπτες μας. Το δικαίωμα σε όλους τους δανειολήπτες να προσφύγουν στο δικαστήριο θέτοντας το θέμα υπερχρεώσεων και το θέμα ύπαρξης καταχρηστικών ρητρών είναι ιερό και απαράγραπτο. Προβλέπεται από το Σύνταγμα μας και τις διεθνείς συμβάσεις που μας δεσμεύουν», σημειώνει.

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ επαναλαμβάνει πως εάν οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης πιστώσεων πρόσφεραν βιώσιμες αναδιαρθρώσεις σύμφωνα με την Οδηγία και τον Κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας, τότε οι εκποιήσεις θα ήταν αχρείαστες και δεν θα χρειαζόταν η προσφυγή στο Δικαστήριο για να διαπιστωθούν οι υπερχρεώσεις ή να γίνονται αιτήσεις για αναστολή των εκποιήσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα στην Αττική - Συνεχής ενημέρωση

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top