ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτόνομη κάθοδος Οικολόγων στις Ευρωεκλογές του 2024 - Ξεκίνησαν ήδη τη δουλειά για τις Δημοτικές

Αυτόνομη κάθοδος Οικολόγων στις Ευρωεκλογές του 2024 - Ξεκίνησαν ήδη τη δουλειά για τις Δημοτικές

Την αυτόνομη κάθοδο στις Ευρωεκλογές του 2024 αποφάσισε χθες Κυριακή 23/7 η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών.

Η Κ.Ε εξουσιοδότησε την Πολιτική Επιτροπή (Π.Ε) να ξεκινήσει τη διαδικασία καταρτισμού του ψηφοδελτίου. Το εξαμελές ψηφοδέλτιο θα συγκροτηθεί από ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε η πρόοδος των εργασιών για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων των δημοτικών εκλογών του 2024. Παρόλη τη ψήφιση στην τελευταία ολομέλεια της Βουλής, του αντιδημοκρατικού τρόπου κατανομής των δημοτικών εδρών στη Β’ Κατανομή, η Κ.Ε επιβεβαίωσε το στόχο του Κινήματος για την όσο το δυνατόν πληρέστερη εκπροσώπηση του Κινήματος στους νέους Δήμους.

Ακόμη, στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το προσχέδιο των Καταστατικών αλλαγών, για το οποίο θα ακολουθήσει ενδοκινηματική συζήτηση. Αναμένεται ότι το Καταστατικό Συνέδριο θα διεξαχθεί εντός του Φθινοπώρου.

Δρομολογήθηκε επίσης το Πολιτικό Συνέδριο του Κινήματος, το οποίο χρονολογικά θα ακολουθήσει το Καταστατικό Συνέδριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top