ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη διακινητή ναρκωτικών – Καταζητείται από Ιντερπόλ και DEA

Βολιβία: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη διακινητή ναρκωτικών – Καταζητείται από Ιντερπόλ και DEA

Οι αρχές της Βολιβίας διεξάγουν ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του Σεμπαστιάν Μαρσέτ, Ουρουγουανού που φέρεται να είναι βαρόνος των ναρκωτικών και καταζητείται στην πατρίδα του, στην Παραγουάη, στη Βραζιλία, καθώς και από την Ιντερπόλ και την ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ, την DEA.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη δολοφονία στη Κολομβία του παραγουανού εισαγγελέα Μαρσέλο Πέσι τον Μάιο του 2022: φέρεται να ήταν ένας από τους εγκεφάλους του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον Βολιβιανό υπουργό Εσωτερικών Εδουάρδο ντελ Καστίγιο, από το Σάββατο έγινε «σειρά ερευνών» στην επαρχία Σάντα Κρους, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, και στα σύνορα με τη Βραζιλία και με την Παραγουάη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο Σεμπαστιάν Μαρσέτ, «διακινητής ναρκωτικών μεγάλης αξίας».

«Το πρόσωπο αυτό καταζητείται από την Ιντερπόλ, την DEA, χώρες της περιοχής όπως η Ουρουγουάη, η Βραζιλία και η Παραγουάη», εξήγησε.

«Κινητοποιήσαμε πάνω από 2.250 αστυνομικούς, πάνω από 144 οχήματα, κάναμε πάνω από 23 επιχειρήσεις, έξι έρευνες και προχωρήσαμε στη σύλληψη 12 υπόπτων», απαρίθμησε ο κ. Ντελ Καστίγιο.

Ο Σεμπαστιάν Μαρσέτ Καμπρέρα, που έχει «πολλές εθνικότητες», βρίσκεται «πάντα» στη Σάντα Κρους μαζί με την περουβιανή σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, εκτίμησε.

Κατά τα ως τώρα στοιχεία της έρευνας, ο φερόμενος ως βαρόνος των ναρκωτικών εισήλθε στη Βολιβία τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, εμφανιζόμενος ιδίως ως ιδιοκτήτης τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου που συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία.

Δυο αδέλφια, Κολομβιανοί πολίτες, που οργάνωσαν τον φόνο και πλήρωσαν τους εκτελεστές οι οποίοι δολοφόνησαν τον εισαγγελέα Πέσι σε παραλία της Κολομβίας το 2022, καταδικάστηκαν από τις αρχές της χώρας να εκτίσουν 25,5 χρόνια κάθειρξης.

Ο Μαρσέλο Πέσι, 45 ετών, βρισκόταν στον μήνα του μέλιτος μαζί με την έγκυο σύζυγό του, τη δημοσιογράφο Κλαούδια Αγκιλέρα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top