ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε πυρκαγιά στη Χίο μετά από τροχαίο - Μήνυμα για εκκένωση δύο χωριών - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ξέσπασε πυρκαγιά στη Χίο μετά από τροχαίο - Μήνυμα για εκκένωση δύο χωριών - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/7 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, έδωσαν οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουλίου 2023, σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κατάβαση βορειοδυτικά της Χίου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, εστάλη –μέσω του 112- μήνυμα, στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Στο σημείο επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ. Επίσης, στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν από τα ξημερώματα 28 δασοκομάντος από την Αθήνα και άλλοι 9 από τη Μυτιλήνη, και κατάφεραν να την οριοθετήσουν ενώ λίγο μετά τις 5:30 δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν τις ρίψεις και τα εναέρια μέσα.

Το θετικό είναι πως οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει και έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι πιο εύκολο.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα,δύο άνδρες και μία γυναίκα και μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top