Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει 76 βουλευτές στην παρούσα Βουλή, και εάν ακόμα εξασφάλιζε τη συναίνεση του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, των μόνων άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που ρεαλιστικά θα μπορούσαν να συμπλεύσουν με αυτήν, διαθέτοντας και οι δύο 30 έδρες, πάλι δεν θα σχηματιζόταν κυβέρνηση, αφού για αυτήν χρειάζονται τουλάχιστον 151 ψήφοι.
Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε χθες ότι θα συνομιλήσει με τους ηγέτες των δύο αυτών κομμάτων, Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά, αλλά θα σκεφτεί εάν θα δει τους Προέδρους της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μιχαλολιάκο και Καμένο.
Η δεύτερη διερευνητική εντολή θα δοθεί στον κ. Θεοδωράκη, και η τρίτη στον κ. Μιχαλολιάκο.
Σε περίπτωση που και αυτοί αποτύχουν να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας, που είναι και το πιθανότερο, τότε ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας οφείλει αμέσως, βάσει του Συντάγματος, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Πιθανή ημερομηνία τέλεσής τους θεωρείται η 20η Σεπτεμβρίου.
Ο Μειμαράκης λαμβάνει πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στις 10 το πρωί σήμερα, Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της παροχής διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά την παραίτηση χθες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά το δημοσίευμα του ThemaOnline: Ο ΕΟΑ έσπευσε στο σημείο - Τέλος στη διαρροή νερού στον Στρόβολο
Πτώση 15χρονης στη Λεμεσό: Είχε προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ και παρουσία άλλων ανηλίκων – Όλα τα νεότερα με την υγεία της
Πένθος για τον Ιωάννη Κασουλίδη - Πέθανε η σύζυγος του Έμη Κασουλίδου
Κύπριος ηθοποιός: Ανέβασε δική του παράσταση και είχε μόνο ένα θεατή και αυτός ήταν με πρόσκληση (βίντεο)
Πέθανε η Ανθούλλα Χριστοδούλου: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η επιθυμία της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία
Νέα καταγγελία «φωτιά» για την Ιωάννα Γάκα: «Ήμασταν υγιείς και μας διέγνωσε καρκίνο στις σάλπιγγες και μικρόβια στο αίμα»

