ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Sushi Yama μας συστήνει τον κόσμο του αυθεντικού σούσι

Το Sushi Yama μας συστήνει τον κόσμο του αυθεντικού σούσι

Στο απόλυτο προορισμό ψυχαγωγίας και dining της Κύπρου, στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, επαναλειτούργησε πρόσφατα το Sushi Yama που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όσους αναζητούν μια αυθεντικά ασιατική γαστρονομική εμπειρία.

Το Sushi Yama έχει ήδη καταχωρηθεί στις συνειδήσεις των οπαδών της ασιατικής κουζίνας ως παράδεισος του σούσι, όπου οι σεφ δημιουργούν με πάθος και δεξιοτεχνία, πιάτα που κερδίζουν αμέσως τους γευστικούς κάλυκες αλλά και τις καρδιές των επισκεπτών του.

Η τέχνη της επιλογής πρώτων υλών

Η ουσία κάθε θεσπέσιου πιάτου σούσι ξεκινά από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται. Οι σεφ του Sushi Yama αφιερώνουν πολύ χρόνο στην αναζήτηση και επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, προσανατολισμένοι πάντα προς την υψηλή ποιότητα, την ασφάλεια και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Κυρίαρχος παράγοντας είναι η φρεσκάδα, καθώς τα θεσπέσια πιάτα προκύπτουν από τον συνδυασμό φρέσκων θαλασσινών, εποχιακών λαχανικών, ποιοτικού ρυζιού και προσεκτικά επιλεγμένων μπαχαρικών. Με την τέχνη των σεφ του Sushi Yama το σούσι γίνεται περισσότερο από ένα φαγητό αλλά μετατρέπεται σε μια εμπειρία γεύσης, μυρωδιάς και όρασης. Οι μοναδικοί συνδυασμοί υλικών και γεύσεων προκαλούν μια κομψή αρμονία στον ουρανίσκο, ενώ η παρουσίαση των πιάτων είναι σαν ένας ζωγραφικός καμβάς.

Ξεκινώντας από τα εξαίσια ορεκτικά είναι αδύνατον να μην δοκιμάσεις τα περίφημα φασολάκια Edamame στον ατμό με θαλασσινό αλάτι, σουσάμι και σπρέι χυμού yuzu, το ταρτάρ τόνου με κόκκινο shiso, βασιλικό μανιτάρι στρειδιών, κρέμα ρυζιού και ξερά σμέουρα ή το κολοκάσι με κρέμα αβοκάντο και σπρέι ξυδιού κόλιανδρου. Αν πάλι λατρεύετε τις γαρίδες τολμήστε γαρίδα τηγανισμένη σε κουρκούτι από αλεύρι, μέλι και γλασέ γιούζου ή τις γαρίδες ποπ κορν με κολλώδες ρύζι, τριαντάφυλλο tamari γλασέ, ξηρό τζίντζερ φυστίκι furikake, καραμελωμένο βούτυρο και χυμό καλαμάνσι.

Για sashimi μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε σολομό, τόνο, μαγιάτικο ή χτένι ενώ το αυγοτάραχο σολομού μαριναρισμένο σε σάλτσα σόγιας τρούφας θα απογειώσει τη γεύση σας! Για nigiri υπάρχουν οι επιλογές σολομός, τόνος, γαρίδα ή χτένι και για maki rolls αγγούρι, χτένι ή καβούρι χιονιού. Μια μεγάλη ποικιλία επίσης από uramaki ( προτείνουμε το Spider roll με καβούρι, αγγούρι, αβοκάντο, μαρούλι και καραμελωμένο βούτυρο και το Dragon με γαρίδα τεμπούρα, καβούρι, χέλι, αβοκάντο και αγγούρι) και robata (με λαχανικά, ψάρι ή κρέας) συμπληρώνουν τον καμβά από απροσδόκητους συνδυασμούς γεύσεων και απολαυστικές ανακαλύψεις.Να μην ξεχάσουμε βέβαια και τα πλούσια και περιεκτικά sushi platters με 39 ή 62 κομμάτια που καλύπτουν όλα τα γούστα και προτιμήσεις.

Στο Sushi Yama οι λάτρεις του σούσι θα απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία της γαστρονομικής τέχνης, μια συνάντηση κορυφής γεύσεων και ποιότητας που θα σας μαγέψει. Μέσα από την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και την απίστευτη τεχνοτροπία του σεφ, στο Sushi Yama το σούσι αναδεικνύεται σε μια πραγματική τέχνη, που μετατρέπει το γεύμα σε μια γιορτή των αισθήσεων

7 tips για να απολαύσετε σωστά το sushi

1. Το καλό sushi περιέχει ανάμεσά στους κόκκους του ρυζιού μεγάλη ποσότητα αέρα για να είναι ανάλαφρο και ντελικάτο και απαιτεί πολύ απαλές κινήσεις. Σηκώστε το από δύο αντιδιαμετρικά σημεία, με ελάχιστη πίεση, έτσι ώστε να κρατήσει το σχήμα του.

2. Τοποθετήστε τα chopsticks παράλληλα με το δίσκο και πιάστε το sushi κατά μήκος των πλευρών του και όχι από τη μέση του γιατί σίγουρα θα καταρρεύσει.

3. Το Shoga (τουρσί ginger) καθαρίζει τον ουρανίσκο σας. Μη φάτε πολύ γιατί θα σας κάψει, μια σταλιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα αρκεί για να αφαιρέσετε την επίγευση ορισμένων κομματιών.

4. Όταν βουτάτε το σούσι στη σόγια, αποφεύγετε να το βυθίζετε υπερβολικά στη σάλτσα, καθώς μπορεί να καλύψει τη γεύση των υλικών. Δοκιμάστε να βάζετε μικρές ποσότητες σόγιας στην άκρη του πιάτου και μετά να περνάτε το σούσι ελαφρώς από πάνω της πριν το φάτε.

5. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε σάλτσα σόγιας σε sushi που έχει ήδη αρωματιστεί με την γλυκιά σάλτσα tsume.

6. Μην σπάτε το sushi σε δύο (ή και παραπάνω) κομμάτια. Ένα κομμάτι οφείλει να χωράει σε μια μπουκιά.

7. Μην αφήνετε το sushi να κάθεται, φάτε το όσο πιο γρήγορα γίνεται

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top